Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’da Bayraktar TB2’yi İmzaladı!

cumhurbaskani-erdogan-batmanda-bayraktar-tb2yi-imzaladi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman ve Bitlis Ak Parti İl Kongreleri’nde konuştu. Erdoğan daha sonra Batman’da bulunan 14.İnsansız Uçak Sistemleri ÜS Komutanlığı’na ziyarette bulundu ve Bayraktar TB2’yi imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman ve Bitlis’e giderek ziyaretlerde bulundu. Programı kapsamında bu illerdeki Ak Parti İl Kongreleri’ne katılan ve bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman 14. İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı’na da giderek incelemelerde bulundu.

Afrin’de Yerli Üretim Silahlar Kullanıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman 14. İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı’nda yaptığı konuşmasında Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı silahların yüzde 60 – 70’inin yerli yapım olduğunu, Amerika’nın Türkiye’ye İnsansız Hava Aracı vermediğini, ancak bunun Türkiye’yi kendi İHA’sını üretmeye teşvik ettiğini, geçmiş yıllarda ülkemizde bu silahların üretimi ile ilgili çeşitli kişisel girişimlerin olduğunu, ancak bunların da önünün kesildiğini, şimdi ise Türkiye’nin kendi İHA’sını, topunu, füzesini ve zırhlı aracını kendisinin üretebilecek duruma geldiğini söyledi.

Afrin’e Doğru İlerleyiş Sürüyor

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili de bilgiler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askerlerimizin Afrin’deki operasyonu başarı ile sürdürdüklerini, o bölgedeki dağların alınmaya başlandığını, Afrin’e doğru ilerleyişin devam ettiğini, Türkiye olarak bugün ülke sınırlarımızın içinde ve dışında terör örgütleri ile savaştığımızı, Avrupa Parlamentosu’nun düzenlediği toplantıda bir grup milletvekilinin terör örgütünün paçavralarını boyunlarına bağladığını, Avrupa Birliği’nin de bir yandan PKK’yı terör örgütü ilan etmesine rağmen buna izin verdiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Bayraktar TB2’yi İmzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman’daki AK Parti 6. Olağan Kongresi’ne de katıldı ve burada da bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında Bitlisli gençlerin Afrin’e gitmek istediklerini kendisine bildirdiklerini, Batman’ın da Afrin operasyonu ile ilgili önemli mesajlar verdiğini, bu şehrin her şekilde Afrin operasyonuna hazır olduğunu ifade etti. Erdoğan, katıldığı kongreden sonra gittiği Batman 14. İnsansız uçak Sistemleri Üs Komutanlığı’nda Bayraktar TB2’yi imzalayarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.