CHP’de Genel Başkan Değişecek mi? 36. Olağan Kurultayı Yarın Yapılacak!

chpde-genel-baskan-degisecek-mi-36-olagan-kurultayi-yarin-yapilacak

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı yarın başlayacak. Kurultay’ın ilk gününde partinin genel başkanı, ikinci gününde de parti meclisi belirlenecek.

Kurultay Yarın Saat 10:00’da Başlayacak

Yarın başlayacak olan CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nın birinci gününde partinin genel başkanı için seçim yapılacak. İkinci gün ise seçim yoluyla parti meclisi belirlenecek. Kurultay yarın sabah saat 10:00’da Ankara Spor Salonu’nda başlayacak. İki gün boyunca devam edecek olan kurultayın ilk gününde parti genel başkanlığı seçimi gerçekleşecek. İkinci gün yapılacak olan seçimde de 60 kişiden oluşan CHP Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun üyeleri belirlenecek.

8 Kişi Direk parti Meclisi Üyesi Olacak

CHP’de kulisler hareketlenirken parti meclisi üyeliği için CHP’li milletvekillerinin büyük bir bölümünün aday olacağı tahmin ediliyor. PM üyeli için yapılacak olan başvuru yapacak olan aday sayısının 500’den fazla olacağı düşünülüyor. Kurultaylarda genel itibariyle “çarşaf liste” tercih ediliyor. Partinin genel başkanı tarafından kısa adı BYKB olan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeliğine belirlenen 8 isim direk olarak Parti Meclisi’ne giriyor.

1.200 Basın Mensubu Takip Edecek

CHP Kurultayı’ında Divan Başkanlığı’nı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yapması bekleniyor. Yılmaz Büyükerşen toplanacak olan ortak imzalarla CHP Kurultay’ının Divan Başkanlığı’na aday gösterilecek. Kurultay yaklaşık olarak 1.200 kişilik bir basın grubu tarafından takip edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından basın mensupları için salonda geniş bir yer ayrılarak kullanılacak olan teknik ekipmanlar ile ilgili de her çeşit alt yapı hazırlandı. 10 binden çok kişinin katılmasının beklendiği CHP Kurultayı’na çok sayıda sanatçı, siyasi mensubu ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi davet edildi.

CHP’nin Başkan Adayları Kimler?

CHP’de Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal, kısa adı YARSAV olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul milletvekili Alparslan Çabuk genel başkan adaylıklarını açıkladılar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.