Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, meclisten geçen emlak yasası ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparken Çevre Ajansı hakkında da kritik detaylar verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye gündemine dair önemli açıklamalar yaparken, son günlerde kamuoyu tarafından da yoğun biçimde takip edilen Çevre Ajansı kanun teklifi hakkında konuştu. Kurum, Çevre Ajansı Kanun Teklifi hakkında yaptığı yenil bilgilendirmeler çerçevesinde vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini giderdi. Millet Bahçeleri Fidanla Buluşuyor etkinliği çerçevesinde düzenlenen etkinlikte söz alan Kurum, Çevre Ajansı kanunu ile ilgili bilgiler verdi.

Genel Kurul’dan Geçti

Çevre Ajansı’nın kurulması ile ilgili olarak sıfır atık kavramının yaygın hale gelmesi ve çevre dostu ulaşım faktörlerinin desteklenmesi gibi birçok amacı barındırdığını belirten Kurum, kanunun meclisten de geçerek yasalaşacağını söyledi. Türkiye adına hayırlı olmasını dileyerek sözlerini devam ettiren Bakan, tüm çalışmalar ile beraber şehirleri Millet Bahçeleri ile buluşturmaya, Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 yolunda yeşillendirmeye devam ettiklerini vurguladı.

Neler Değişecek?

Meclisten de geçerek yasa haline gelecek olan çevre ajansı kanun teklifi ile beraber, marketlerde ince ve ücretsiz poşetlerin yerine kese kağıdı uygulamasına geçilecek. Bu kapsamda depozito yönetim sisteminin de kurulması ile beraber sıfır atık hedeflerinin olduğu günümüzde, plastik ürünlerden depozito alınacak. Ödenen depozito, depozitoyu ödeyen kişiye iade edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.