Başbakan Yardımcısı Reform Paketinden Bahsetti!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamasında, 2017-2018 dönemi için 100’den fazla kalemi kapsayan bir eylem planı hazırlamış olduklarını, hedeflenenin ise 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Üstelik söz konusu eylemlerin tümünü Haziran ayına kadar gerçekleştirmiş olacaklarını da ekledi.

İlk 6 Ayda Plan Gerçekleştirilmiş Olacak

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamalarında 2017-2018 yılları adına 100’den fazla kalemi kapsayan eylem planı hazırladıklarını, hedeflenenin ise söz konusu eylem planlarını bu sene içersinde gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın önderliğinde bir araya geldi. Söz konusu bu toplantıya, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve bakanlıkların bürokratları iştirak etti.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, toplantı esnasında yapmış olduğu açıklamalarında, YOİKK’in bir önceki yıl Başbakan Yardımcısı önderliğinde, yatırımlarla alakalı bakanların kurul üyesi olması ile beraber daha kuvvetli bir yapı oluşturulduğunu dile getirdi.

Eylem Planı Harekete Geçirildi

Gerek iş, gerek yatırım ortamını büyük ölçüde rahatlatacaklarını ifade eden Recep Akdağ, büyük reform alanları üzerinde müzakereler yapıldığını, yeni bir şirket kuruluşunda gerekli görülen işlemleri, icra ve iflas mevzuatı, inşaat ruhsatları ve tapu işlemleri, telekomünikasyon altyapı ruhsatları, dış ticaret işlemleri, finansmana ulaşım, e-belediye uygulamaları, vergiler gibi pek çok meselede eylem planını hazırlamış olduklarını aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.