Başbakan İzmir’de Konuştu, Yeni Havalimanının Adını Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, dün İzmir’de düzenlenen Ak Parti İzmir milletvekili adayları tanıtım toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım’ın gündeminde Türkiye ekonomisi olurken, aynı zamanda Alaçatı’ya inşa edilecek olan yeni havalimanı projesinin de adını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’de yaptığı konuşmanın gündeminde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik ve Türkiye ekonomisi vardı. Yaşanan olumsuz dalgalanmanın, seçim öncesi manipülasyon çalışması olduğunu, bu dalgalanmanın kaynağını bildiklerini, lakin Türkiye ekonomisine sekte vurmayı başaramayacaklarını ifade etti.

Ak Parti Genel Başkanvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Binali Yıldırım, İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan bir otelde düzenlenen Ak Parti İzmir Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. 2008 – 2009 Küresel krizinin Türkiye’ye teğet geçtiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine inşa edildiğini, kurda yaşanan aşırı dalgalanmaların seçim dönemlerine göre yapılan manipülasyonların sonucu olduklarını, geçmişte olduğu gibi şimdi de başaramayacaklarını ifade etti.

İzmir Alaçatı Havalimanının Adı Belli Oldu

Türkiye için İzmir’in büyük bir önem taşıdığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, hayal tacirliği yapılmadığını, Ak Parti hükümetinin samimiyetle çalışan, üreten, Türkiye’nin gönlüne giren bir hükümet olduğunu, Ak Parti2nin seçimlerde İzmir adaylarını genç ve dinamik olarak tercih ettiğini, bu ekiple birlikte İzmir’i şaha kaldırmayı hedeflediklerini, İzmir’de yer alan mevcut Adnan Menderes Havalimanı’nın artık yetmediğini, bu havalimanında apronların büyütülmesi ve park sayısının 37 adetten 60 adete çıkarılması çalışması ve ek pist inşa çalışmalarının yapılacağını, aynı zamanda İzmir’in Alaçatı ilçesine yeni bir havalimanı inşa edileceğini, bu havalimanına da “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” adı verileceğini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.