Bakan Sarıeroğlu’ndan Muharrem İnce’ye Jet Yanıt!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu aynı zamanda emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri hakkında da açıklamalar yaptı.

Emekli Bayram İkramiyesi Net 1.000 TL Olarak Haziran’ın İlk Haftasında Ödenecek!

Bakan Sarıeroğlu, Ramazan ve Kurban Bayramları’ndan önce emeklilere ödenecek olan bin Türk Lirası tutarındaki emekli bayram ikramiyesinin maaşlara göre verilecek iddialarına yanıt verdi. Her emeklinin aldığı maaşa göre oranlanarak verileceği iddia edilmesine karşın Bakan Sarıeroğlu SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklilerine, emekli maaşı alan tüm hak sahiplerine hem Ramazan Bayramı’nda, hem de Kurban Bayramı’nda 1.000’er Türk Lirası tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağını, bu ödemenin maaşlara ya da emeklilik kriterlerine göre değil, sabit olarak yapılacağını, ödemelerin Haziran ayının ilk haftasında yapılmasının planlandığını, ikramiyeleri ayrı, emekli maaşlarını ayrı ödeyeceklerini belirtti.

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda konuşulan ve iddia edilen bir takım spekülasyon girişimlerinin olduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu, her emekli vatandaşın ne kadar emekli ikramiyesi aldığını görmesi için emekli ikramiyelerinin maaştan ayrı olarak ödeneceğini belirtti.

Bakan Sarıeroğlu’ndan 3.600 Açıklaması: Hak Kaybı Yaşanmayacak

Açıklamalarında aynı zamanda Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce tarafından yapılan; polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerin sahip oldukları emeklilik ek göstergelerinin, 3.600’e çıkartılması vaadinin Ak Parti Seçim Beyannamesi’nde yer aldığını, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin bu vaadi seçimden önce KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile hemen yapılması yönünde çağrıda bulunduğunu belirten Bakan Sarıeroğlu, konunun bakanlığını ilgilendirmesi sebebiyle yanıt vermek durumunda olduğunu, düzenlemenin seçim sonrasında yapılmasının öngörüldüğünü, emeklilik ile ilgili bir düzenleme gerçekleştirildiğinde de bu grupta çalışanlar için herhangi bir hak kaybı yaşanmayacağını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.