Bakan Elvan Açıkladı! Akdeniz Karadeniz’e Entegre Olacak!

Kalkınma Bakanı Elvan, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu bir açıklamasında, Akdeniz’i Karadeniz’e demiryolu bağlayacaklarının, bunun için ilk adım olarak Aksaray – Ulukışla Yüksek Hızlı Tren demiryolunun hayata geçirilmesini yatırım programlarına dahil etmiş olduklarını belirtti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, katılmış olduğu bir programda açıklamalarda bulunarak, 2018 yılında yeni bir projeyi yatırım programına dahil ettiklerini belirtti. Söz konusu olan bu proje ile Akdeniz’de Mersin ile Karadeniz’de Samsun Limanları’nın birbirine bağlanacağını ve bunun için ilk çalışmalara başlandığını da ekledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de Divan Otel’de gerçekleştirilen “Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye” başlıklı bir toplantıya iştirak etti. Söz konusu olan bu toplantıya Bakan Elvan’ın ile beraber Mersin Valisi Ali İhsan Su, MÜSİAD Başkanı Abdurrahim Kaan ve pek çok iş adama da iştira etti.

Katılmış olduğu bu programda açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, ana teması lojistik üzerine olan bu toplantının söz konusu ilde gerçekleştiriliyor olmasının oldukça anlamlı ve büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Mersin ve Samsun Limanı, Demiryolu ile Birbirine Bağlanacak

Açıklamalarından ülke genelinde gerçekleştirilen pek çok projeden bahseden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılında yeni bir çalışma daha gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayacak olan bir projeyi yatırım programı içerisine dahil ettiklerini belirten Bakan Elvan, Mersin Limanı ile Samsun Limanı arasında bir demiryolu inşa edileceğini ve bunun ilk adımı olan Aksaray – Ulukışla Yüksek Hızlı Tren için demiryolu hattı projesini programa dahil ettiklerini aktardı. Böylelikle gerek doğu – batı yönünde, gerekse kuzey – güney yönünde YHT demiryolu hatlarının hayata geçirilmiş olacağını da açıklamalarına ekledi.

Lojistik Sektörü Ekonomi İçin büyük Önem Taşıyor

Ayrıca açıklamalarından lojistik sektörünün ülkedeki en mühim sektörlerden biri olduğunu söyleyen Bakan Elvan, lojistik faaliyetlerinin ekonominin değer zinciri içerisinde kritik bir önem taşıdığına da dikkat çekti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.