Atıklarda Milyar Dolarlık Yatırım Gizli!

SONY DSC

Emta Enerji Genel Müdürü konu hakkında açıklama yaparak, mevcut zaman diliminden biyokütlede asgari 20 bin megavatlık bir kapasite mevcut bulunduğunu, bunun yaklaşık olarak 30 milyar dolara tekabül ettiğini ve bahsi geçen bu atıkların “Milli Servet” düzeyinde önem taşıdığını ifade etti.

Emta Enerji Genel Müdürü Orkun Özgencil, ülke genelindeki yenilebilir enerji potansiyeline yönelik basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları esnasında güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra biyokütlede de bir hayli enerji potansiyelinin var olduğunun altını çizen Orkun Özgencil, zeytin çekirdeğinden tutun ormandaki yapraklara varana kadar her türlü şeyin biyokütlede atık olarak kullanılabileceğini ifade etti.

İthalatı Azaltacak En İyi Yatırım

Emta Enerji Genel Müdürü yapmış olduğu açıklamalarından ayrıca bu atıkların enerji sektörünün yanı sıra ısınma alanında da değerlendirilebileceğine dikkat çekerek, rüzgardaki kapasite kullanım oranının yüzde 35 civarlarında olduğunu, biyokütlede ise bu oranın yüze 95’e kadar yükselebildiğini anlattı. Enerji iletimi esnasında meydana gelebilecek herhangi bir aksiliği durumuna biyokütlenin önemli olabileceğini söyleyen Özgencil, bölgelerin ihtiyacı doğrultusunda küçük oranlarla da yapılabilecek yatırımın, ithalatı azaltmaya yarayacak en iyi yatırım olacağını dile getirdi.

Açıklamalarına biyokütlenin güneş ve rüzgar gibi hava koşullarından etkilenen enerji kaynaklarının dengesizliğine destek olacak nitelikte olduğunu ekleyen Özgencil, ülkede şuanda var olan biyokütle kurulumunun gücünün, oldukça düşük seviyelerde olduğunu da ekledi.

30 Milyar Dolar Değerinde Milli Servet

Bu alanda da değerlendirilmesi mümkün olan önemli oranda atık miktarı var olduğunu aktararak, Türkiye genelinde hem ısınma, hem de enerji alanında değerlendirilebilecek yeteri kadar biyokütle atıklarının var olduğunu da açıklayan Emta Enerji Genel Müdürü Orkun Özgencil, şuan da minimum 20 bin megavat kadar biyokütle kapasitesinin mevcut olduğunu, 20 bin megavat biyokütlenin atığının ise 30 milyar dolar değerine tekabül ettiğini anlattı. Üstelik bu atıkların “Milli Servet” değerinde olduğuna da dikkat çekti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.