Atık Malzemelerden Tasarımlar İlgi Çekiyor!

Atık malzemelerden tasarımlar son yıllarda pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Kendin Yap yani DIY fikirleri arasında olan bu tasarımlar boş vakitleri değerlendirmenin yanı sıra atıkların değerlendirilmesi, çöpe atılacak malzemelerden yararlanılarak yepyeni objeler yaratılması, dekor amacıyla kullanılması gibi nedenlerle tercih ediliyor.

Atık malzemelerden tasarımlar son yıllarda pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Kendin Yap yani DIY fikirleri arasında olan bu tasarımlar boş vakitleri değerlendirmenin yanı sıra atıkların değerlendirilmesi, çöpe atılacak malzemelerden yararlanılarak yepyeni objeler yaratılması, dekor amacıyla kullanılması gibi nedenlerle tercih ediliyor. Yazının devamında atık malzemelerden neler yapılabileceği ile ilgili bazı örnekler bulunuyor.

Eski Düğmelerden Hediyelik Yapımı

Atık malzemelerden tasarımlar ile ilgilenenlerin çok beğeneceği bu kendin yap projesi kolay olmasıyla çok deneniyor. Yırtılan, eskiyen kıyafetlerinizin düğmelerini, üzerlerindeki boncukları kullanarak perdelerinizi süsleyebilir, dekoratif kırlentler yapabilirsiniz. Kendi kendinize geliştirebileceğiniz bu fikirle sevdiklerinize hediyelikler yapmanız da mümkün…

Çatlayan Fincanlardan Mumluk Yapımı  

Kenarı çatlayan fincanları atmak yerine mumluk olarak tasarlayabilirsiniz. Eski fincanlar kaktüsler için bir saksıya da dönüştürülebilir. İsterseniz dışını kurdele, boncuklarla süsleyebilirsiniz. Cam kenarlarında dekor olarak kullanabileceğiniz bu objeleri yaparken silikon tabancanızın olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Eski Tabaklardan Dekorasyon Objesi Yapımı

Eskiyen tabaklarınızı yeniden boyayarak evlerinizin bir köşesinde dekorasyon objesi olarak kullanabilirsiniz. Atık malzemelerden tasarımlar yapmak için iyi bir fikir olan eski tabaklara önce astar boya yapmalısınız. Daha sonra istediğiniz renk ve deseni vererek yepyeni objeler yaratmak sizin elinizde…

Eski Kaykaydan Raf Yapımı

Çocuğunuzun eski kaykayını atmak yerine ondan bir kitaplık yaratabilirsiniz. Bunun için kaykayın duvara astığınızda dengede durmasını sağlamak için ip geçirmeniz gerekir. Kaykayın 4 köşesine delikler açarak ipleri geçirin. Duvara büyükçe bir çivi çakın ve kaykayın dengesini sağlayarak duvara asın. Dekor amaçlı kullanabileceğiniz bu objenin üzerine ister süs eşyalarınızı, ister kitaplarınızı yerleştirin.

Soda Şişesinden Vazo Yapımı

Soda şişesinden vazo yapımı biraz zahmetli gibi görünse de kendin yap fikirleri arasında dikkat çeker. Soda şişesinin etiketini çıkartın ve bir süngerden yardım alarak tek renk cam boyası ile boyayın. Bu zemin rengi kuruduktan sonra üzerine istediğiniz renklerle boyama ve desen yapma işlemine geçin. Boyama işlemini dekopaj kağıdında yaparak kağıdı şişeye sonradan da yapıştırabilirsiniz. En üst kata su bazlı vernik sürerek boyaları sabitlemeniz kalıcı olması açısından önemlidir. Şişenin üzerine tutkalla renkli boncuklar ve küçük kurdeleler yapıştırarak süsleyebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.