Aracı Olanlara Sevindirici Haber! Benzine İndirim Geliyor!

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde otogaz için uygulanan indirimin ardından önümüzdeki Cuma ya da Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzin için de 8 ya da 12 kuruşluk bir indirim uygulanacak.

Önümüzdeki Günlerde 8-12 Kuruşluk İndirim Geliyor

Brent petrolünün bir varilinin fiyatının 70 dolara kadar yükselmesinin ardından Türkiye’de benzin fiyatlarına ardı ardına zam uygulanmıştı. Bir takım yayın organları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, söz konusu olan brent petrolünün yaklaşık 3 dolarlık düşüş ile 67 dolara kadar gevşemesi, önümüzdeki Cuma ya da Cumartesi günü itibari ile Türkiye fiyatları üzerinde pozitif etkisini gösterecek. Buna göre, kesin olmamakla birlikte ya Cuma ya da Cumartesi gecesinden itibaren geçerli kılınmak üzere ya 8 ya da 12 kuruş civarında bir düşüş uygulanacak.

Bir ay içerisinde peş peşe gelen zamlar ile kısa sürede 21 kuruş artan benzinin litre fiyatı, İstanbul’da  5,80 TL’ye kadar çıkarak, söz konusu fiyattan alıcı bulmaya başlamıştı.

Bir Ayda 21 Kuruşluk Zam

16 Ocak Salı günü 9 kuruş civarında zam uygulanan benzinin litre fiyatına, 25 Ocak Perşembe günü 12 kuruşluk bir zam daha uygulanmıştı. Böylelikle Ocak ayı içerisinde 21 kuruş olarak uygulanmış olan zammın akabinde İstanbul’da bir litre benzin 5,87 TL’den alıcı bulmaya başlarken, benzin fiyatlarına da yeni yılın ilk zammı vurmuş oldu.

Türkiye’de binek bir aracın benzin deposu 50 litre benin kapasitesine sahipken, uygulanan zamlarla beraber İstanbul’da deposunu doldurmak isten bir araç sahibi 290 TL, Ankara’da doldurmak isteyen araç sahibi 292 TL, İzmir’de doldurmak isteyen araç sahibi ise 290 TL’sini gözden çıkarmak zorunda.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.