Araç Sahipleri Dikkat! Ölçümü Yaptırmayana Ceza 4.000 TL’ye Çıktı!

Araç Sahipleri Dikkat! Ölçümü Yaptırmayana Ceza 4.000 TL'ye Çıktı!

Araç sahiplerine bakanlıktan açıklama geldi. Egzoz emisyonu yaptırmayanları cezalar bekliyor.

Artık araç sahiplerinin egzoz emisyonlarına da çok daha fazla dikkat etmeleri gerekecek. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklama kapsamında da egzoz emisyonlarının neden olduğu hava kirliliğinin azaltılması kapsamında yapılan çalışmalara hız kazandırıldığı belirtildi.

Emisyon Ölçümü Yaptırmayan Sistemden Otomatik Belirlenecek

Artık bugünden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığın emniyetten alacağı listeler ile Türkiye’de bulunan tüm araçların emisyon değerlerini kontrol edebilecek. Bunun yanı sıra da emisyon ölçümü yaptırmayan vatandaşlar sistemden otomatik olarak belirlenebilecek.

Yapılan açıklamalara göre araç sahibi vatandaşların en fazla ihmal ettiği konulardan biri de egzoz emisyon ölçümleri olduğu açıklandı. Yapılan denetimler neticesinde vatandaşların bu ölçümleri ya unuttuğu ya da erteledikleri açıklandı. Öncesinde başka taşıtlar üzerinden emisyon yaptıran ve buna ek olarak da belgeleri sınır değerleri içerisinde olanlar anlık denetimler ile ceza alma riskiyle karşı karşıya kalacak.

4 Bin TL Ceza!

Emisyon ölçümlerini düzenli olarak yaptırmayan vatandaşlar ile sınır değerleri sağlanmayan taşıtlar için 4 bin Türk Lirasına kadar varan cezalar verilecek.

  • Sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunmasının tespit edilmesinde 2 bin 423 Türk Lirası ceza verilecek.
  • Egzoz gazı emisyon ölçümü pulunun verilmemesi halinde bin 206 Türk Lirası ceza verilecek.
  • Egzoz muayene emisyon ölçümü 2018 yılı fiyatı kdv dahil olmak üzere 55 Türk Lirası olacak.
  • Egzoz emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmayan vatandaşlara bin 206 Türk Lirası ceza verilecek. Bu ceza geçen sene bin 54 Türk Lirasıydı.
  • Yönetmeliğin aksine emisyonu olan araçlar için ise 2 bin 423 Türk Lirası ceza verilecek. Bu ceza ise geçen sene 2 bin 177 Türk Lirasıydı.

2018 ücret ile tüm ceza uygulamaları ise yeniden değerlendirme oranı baza alınarak tüm hesaplamaların yapıldığı açıklandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.