7’den 70’e Herkesi İlgilendiren Ekonomi Reform Paketi Tamamlandı!

7'den 70'e Herkesi İlgilendiren Ekonomi Reform Paketi Tamamlandı!

Hükümet, Türkiye’de yaşayan herkesi direkt olarak ilgilendiren ekonomi reform paketini artık tamamen tamamladı. Söz konusu paket herkesi ilgilendirecek olan düzenlemelere yer verildi.

Yapılan düzenlemelerden biri kamu alacaklarının tahsilatındaki etkinliğinin artırılmasına yönelik yapılan iyileştirme oldu. Söz konusu düzenleme ile meydana gelen tüm mağduriyetlerin giderilecek ve kamu alacakları ekonomiye kazandırılacak. 6183 sayılı Kanun kapsamında, üzerine haciz konulmuş malların değer tespiti sonrasında yüzde 10 oranından fazla ödeme yapılması koşulu ile hacizler kaldırılacak. Aynı zamanda söz konusu malların üzerine 3 ay süre ile yeniden haciz konulmayacak.

Hacizli Malların Tahsilatı Yapılacak ve Haciz Kaldırılacak

Yeni gelen düzenleme ile birlikte borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna olanak verilme şartı ile kamu alacaklarının tahsilatındaki etkinliğinin artırılması hedefleniyor. Üzerine haciz konulan malların söz konusu kanun kapsamında değer tespiti yapılıp, bu değere göre tahsilat yapılacak ve takibinde de buna ilişkin olarak haciz kaldırılacak.

Hacizli taşınır ve taşınmaz malların açık artırma yöntemi ile satışlarının yapılması ve nakite dönüştürülmesinden bahsedilen düzenlemede, taşınır malların yasada öngörülen sınırlı durumlarda pazarlık yöntemi ile satılabileceği esasının getirildiği belirtildi. Yine söz konusu maddede, icra yolu ile gerçekleştirilen satışlardan elde edilen sonuçlar değerlendirilecek, amme borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna olanak sağlanacak. Bu kapsamda da kamu alacaklarının tahsilatının etkinliğinin artırılması hedeflenecek.

Maliye Bakanlığına bağlı olarak tahsil daireleri tarafından kanun gereğince üzerine haciz konulan malların, yine söz konusu kanun kapsamında değerinin yüzde 10 fazlası ile ödeme yapılacak. Tüm koşulların yerine getirilmesi ile birlikte de mahcuz mal üzerinden tatbiki sağlanan hacizlerin kaldırılması ile 3 ay dönemle aynı mal üzerine tahsil daireleri tarafından haciz konulmaması sağlanacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.