5 Bankadan Uzlaşma! Komisyonsuz Ortak ATM!

Kamu bankalarından kartı sahibi olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Alınan ikili kararlar sonrasında 5 kamu bankası ortak komisyonsuz ATM kullanacak.

Kamu Bankalarından Komisyonsuz Ortak ATM

Kamu bankaları ikili anlaşma yoluna gittiler. Alınan kararlar doğrultusunda komisyon alınmadan ATM kullanılması için bireysel muafiyet çıktı. Rekabet Kurumu, kamu bankalarının kendi aralarında vardıkları uzlaşmaya bireysel muafiyet tanıdı. Bu kapsamda da artık komisyonsuz ATM kullanımı olacak.

“5 Bankaya Bireysel Muafiyet”

Bu bankalar arasında yer alanlar Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası ve Halkbank oldu. Söz konusu 5 banka arasında ikili anlaşma yoluna gittiler. Türkiye’deki ATM kullanımlarında vatandaşlardan ek komisyon tahsil edilmeyecek. Rekabet Kurumu’da alınan kararların faaliyete geçmesine uygun gördü. Tüm işlemlerin şartlarının eksiksiz olarak sağlanması nedeniyle bireysel muafiyet tanındı.

Komisyonsuz Borç Ödeme

Vakıf Katılım Bankası, Vakıfbank, Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank arasında yapılan uzlaşma sonrasında ATM’lerden komisyon alınmayacak. Yani Ziraat Bankası kredi kartına sahip olan bir vatandaş Halkbank ATM’lerinden komisyon kesintisi olmadan tüm bankacılık işlemlerini halledebilecek. Benzer şekilde kredi kartı borç ödemleri, para çekme ve para yatırma işlemleri, kart bakiye sorgulamaları, kredi kartlarının borçlarının sorgulanması ve ekstrelerinin görüntülenmesi gibi işlemlerde bu 5 kamu bankası ATM’lerinden komisyon tahsil edilmeyecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.