250.000 TL Tutarda Konut Kredisinin Taksiti Ne Oldu?

250.000 TL Tutarda Konut Kredisinin Taksiti Ne Oldu?

250.000 TL Tutarda Konut Kredisinin Taksiti Ne Oldu?

Geçtiğimiz hafta coronavirus tedbirleri kapsamında konut kredisi peşinatları %10’a düşmüş Merkez Bankası ve Bankalar Birliğince kredi kullanımını teşvik edici hamleler gelmişti. Peki destek sunar sonrasında 250.000 TL tutarda konut kredisinin taksiti ne oldu?

Bankaların konut kredisi faizleri üç çeyrektir kesintisiz düşüş yönünde hareket ederken coronavirüs sebebiyle artan döviz kuru bazı hususi bankalarda faizlerin yükselmesine niçin oldu. Faizlerin hareketlenmesi ile teşvik ve destek sunar de arka arkaya geldi.

Geçtiğimiz hafta virüs salgınına karşı alınan tedbirler dahilinde Cumhurbaşkanı Erdoğan konut kredisi peşinatlarının %20’den %10’a düşürdüğünü deklare etti. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) siyaset faizlerinde 100 baz puan indirime gitmesinin yaınında mecburi karşılıklarında değiklik uygulayarak kredi büyümesini destekleyici kararlar aldı. En son ise Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bankalara tavsiye sonucu göndererek kredi koşullarının kolaylaşmasını, kredi taleplerinin reddedilmesini ve tüketicilere vade, ödeme, yapılandırma benzer biçimde taleplerinde destek olmasını talep etti.

Konut kredileri için meydana getirilen iyileştirmeler sonrasında en uygun faiz oranı kamu bankalarında yer edinen ve bir tek sıfır konutlar için uygulanan %0.79 olmaya devam ediyor. Tüm konut talepleri için ise en düşük faiz oranı ise Türkiye Finans’ın kullandırdığı %0.91’den başlamış olan konut finansmanı oldu.

Bankalardan 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 10 yıl vade için en uygun taksitleri 3.200 TL oluyor. Kredinin sonunda harcamalar hariç bankaya meydana getirilen toplam faiz ödemesi ise 137.800 TL’ ye denk geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına nazaran 23 Martla başlamış olan haftada konut için en uygun kredi faiz oranları şu şekilde;

Kamu Bankaları

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık %0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor.

Kamu bankalarının geçtiğimiz hafta ikinci el konutlar içinde kredi faiz indirim uygulayarak oranlarını 15 yıl vadeye kadar %0.94’e indirdi.

Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek kampanyalı konut finansmanı için 60 ay vadeye kadar  %0.91’ ye 120 ay vadeye kadar ise %0.95’e oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

İş Bankası 

İş Bankası %1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için %0.95 faizle konut kredisi sağlıyor.

Akbank

Akbank 10 yıl vadeye kadar aylık %0.97 faiz oranı ile kredi sunuyor.

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar %0.99 kar oranı oranı ile finansman sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.