27 Şirket Faaliyetlerini Sonlandırdı!

Açıklanan TOBB verilerine göre nisanda toplamda 132 tane şirket faaliyete başladı, 27 şirket ise faaliyetlerini sonlandırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2018 nisan döneminde kurulan ve kapanan şirketlerin verilerini yayımladı.

TOBB verilerine göre 2018 nisan döneminde Türkiye’de şirket ve gerçek kişi ticari işletmelerinden faaliyete geçenlerin sayısı 12 bin 351 olarak açıklandı. Şirket ve gerçek kişi ticari işletmelerinden kapananların sayısı ise nisanda bin 698 oldu.

Bu dönemde kurulan şirketlerin 71 tanesi iklimlendirme, buhar, elektrik ve gaz üretim ile dağıtımında faaliyet gösterecek. Bunların 61 tanesi ise madencilik ve taş ocakçılığı alanında olacak. 2018 Nisan döneminde kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise iklimlendirme, gaz, buhar ve elektrik üretimi ile dağıtımında 5 olarak açıklandı. Madencilik ve taş ocakçılığında bu rakam 7 olarak açıklandı. Bunun sonucunda nisan ayında faaliyete başlayan şirket sayısı 132 olurken, gerçek kişi ticari işletmesi ise 12 oldu. Mart ayında bu rakamlar şu şekildeydi. Şirketler 107, gerçek kişi ticari işletmesi ise 16. Bunlara ek olarak söz konusu sektörlerde faaliyette bulunan toplamda 27 şirket ile birlikte 1 gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.