2018 Yılı Taşıt Kredi Talepleri Artacak

2018 yılı itibari ile otomobil alacakları müjdeli bir haber bekliyor. Kredi ile otomobil alacaklar için kredi standartlarının gevşetileceği ifade ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) 2018 yılı için yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. Bankalarda 2017 yılında bankalarda yaşanan gelişmeler ve devlet desteği ile birçok alanda kredi desteği verilmişti. 2018 yılında da verilecek kredilerde herhangi bir farklılık beklenmiyor. Fakat TCMB yaptığı anket ile otomobiller için verilecek kredilerde esneklikler yaşanabileceği ifade etti.

Bireysel Kredilere Esneklik Sağlanacak

Bankalar her yıl yüz binlerce işletme ve bireysel müşteriye kredi desteği vermekte. 2017 yılında emlak ve beyaz eşyaların yanı sıra bazı alanlarda Özel Tüketim Vergisi(ÖTV)’nde indirim uygulandı. Bunu fırsat bilen bankalar da müşterileri kendilerine çekebilmek adına kredi desteklerinde esnekliklere gitti. 2018 yılında da benzer kredi desteklerinin verileceği tahmin ediliyor. Önceki yıldan farklı olarak bu yıl otomobil alımları için çeşitli kredi desteklerinin de gündeme geleceği belirtiliyor. Yaşanan esnekliklerin temel sebebi ise bankalar arasındaki rekabetlerin artması oldu. Her geçen gün artan banka ve şubeleri ile bankalar arasındaki kıyasıya müşteri çekme çabası vatandaşa yaradı. Gevşetmenin bireysel müşteriler için sunulacağı işletmeler için ise herhangi bir esnetmenin söz konusu olmadığı da bildirildi.

Talebi Banka Rekabetleri Arttıracak

2018 yılında konut satın alımları için kredi taleplerinde düşüş bekleniyor. Yeni taleplerin taşıt alımları için geçerli olacağı ve bunda önceki gün açıklanan ÖTV indiriminin de etkili olması bekleniyor. Normal şartların taşıt alımları için kredi alım taleplerini azalttığı ifade edilirken bankalar tarafından yapılacak kredi esnetmeleri ile bu taleplerin artacağı aktarıldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.