2018 Yılı Asgari Ücret Pazarlıkları Yapılmaya Başlandı!

Yaklaşık olarak 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2018 yılı asgari ücret için pazarlık masasına yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde oturulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu öncülüğünde toplanması planlanan komisyonda işçi sınıfını temsil edecek olan kurum Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK – İŞ), işveren sınıfını temsil edecek kurum ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) olacak. Bu görüşme esnasında temsilciler her iki taraf için de görüş ve önerilerini sunacak.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, konfederasyonlar tarafından uzun zamandır Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi sınıfını temsil ettiği ifade edilerek, gönüllerinden geçenin 2018 yılı asgari ücreti hep birlikte oy birliği ile belirlenmesi olduğu ve ne yazık ki yaklaşık olarak 35 senedir sadece 5 defa oy birliği işe belirlendiği dile getirildi.

Kolay Kolay Anlaşma Sağlanamayacak

Açıklamalarında işveren sınıfı temsilcileri tarafından konuya istinaden yapılan açıklamalarda kolaylıkla anlaşma sağlanamayacağının anlaşıldığını ifade eden Ergün Atalay, asgari ücret adına verilecek olan teklifin TÜİK tarafından belirlenecek olan asgari geçim tutarının altında olacağını da dile getirdi.

Komisyon Yarın Bir Araya Gelecek

Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda TÜRK – İŞ tarafının temsilcilerinin belirlenmiş olduğuna değinen Ergün Atalay, heyeti oluşturan kişilerin TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Tarım – İş Sendikası Genel Müdürü İlhami Polat, Güvenlik – İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Türkiye Haber – İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak ve Çimse – İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım olmak üzere 5 kişi olduğunu dile getirdi.

Şuan mevcut olan sistemde asgari ücret bekar işçiler için brüt olarak bin 777 lira 50 kuruş, bu ücretten vergi ve kesintiler yapıldığında ise net olarak bin 404 liradır. Aparman görevlilerinde ise durum biraz farklı. Bu kişilerde damga ve gelir vergisi kesintileri yapılmadığından dolayı bin 510 lira 87 kuruş olarak uygulanıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.