2018 Memur ve Emekli Zamları Açıklandı! Enflasyon Farkı Eklenecek!

2018 Memur ve Emekli Zamları Açıklandı! Enflasyon Farkı Eklenecek!

Bugün enflasyon açıklandı. Enflasyonun açıklanması ardından 2018 zamları da hız kesmeden açıklandı.

2018 memur ve emekli zamları enflasyonun açıklanması ile birlikte açıklandı.

Enflasyon Yükseldi!

2017 yılının aralık döneminde hız kesen enflasyon, beklentileri karşıladı ve zirveden dönüş yaptı. Baz etkisi ile birlikte TÜFE aralık döneminde yüzde 0,69 oranında yükseldi. Bunun birlikte de yıllık enflasyon oranı ise yüzde 11,92’ye çıktı.

2017’de Gıda Fiyatları Yükseldi!

Çekirdek enflasyon incelendiği zaman ise aralık döneminde o da yükselişe geçti. Söz konusu enflasyon oranı yüzde 12,3 kadar arttı. Tüketici fiyatları aralık döneminde yüzde 0,5 olarak geldi. Bunun neticesinde de enflasyonun yıllık bazda yüzde 11,70 seviyesinde olması beklenmekteydi. Orta Vadeli Program’a (OVP) göre TÜFE oranlarının 2017 yılı sonunda yüzde 9,5 oranında olması bekleniyordu. Geçen sene en yüksek fiyat artışının meydana geldiği grup ise ulaştırma, bunun takibinde de gıda oldu. Ulaştırmada yüzde 18,24 oranında, gıdada ise yüzde 13,79 oranında artış oldu.

2018 Memur ve Emekli Zamları

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2017 enflasyon rakamını açıklaması sonrasında 2018 memur ve emekli zamları da açıklandı. Enflasyon yüzde 11,92’e çıktı. Yani zamlarda enflasyon farkları da değerlendirilecek.

Maaşlara Enflasyon Farkı Eklenecek

Milyonlarca memur ile emekli vatandaşlar bugünü bekliyor. Hem emekli vatandaşların hem sözleşmeli personellerin hem de memur maaşlarının zam oranlarında yüzde 4 oranındaki zamma ek olarak aynı zamanda da yüzde 1,69 oranındaki enflasyon farkı eklenecek.

Devlet memurları, memur emeklisi, sözleşmeli personeller ile geçici personeller, zamlı maaşları ile enflasyon farklarını 15 Ocak 2018’de alacaklar. Toplu sözleşmeye göre de enflasyon farkı 6 aylık dönemler halinde hesaplanacak. Geçen sene memur zammı ocak ile haziran ayları arasında yüzde 3 olarak hesaplanmıştı. Buna enflasyon farkı da eklendiği zaman bu oran yüzde 6,92’ye yükselmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.