2018 Asgari Ücret Desteği için Yasal Düzenleme Şart!

2018 Asgari Ücret Desteği için Yasal Düzenleme Şart!

Asgari ücret desteklerinin yeni yılda da devam edeceği açıklandı. Ancak bununla ilgili yasal düzenleme henüz çıkmadı!

Asgari ücrette yapılan artışların işveren tarafının yüklerini biraz daha azaltmak için 2016 ile 2017 yıllarında uygulanan her bir asgari ücretle çalışan vatandaş için 100 TL desteği 2018’de de devam edecek.  Ancak desteğin devam etmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Beyannamelerin 23 Ocak tarihinde verilmesi gerekiyor. Ancak bunun 23 Şubat tarihine çekilmesi planlanıyor.

İşverenler 10 Milyar Lira Tutarında Destek Alıyor!

Başbakan Binalı Yıldırım 2018 asgari ücret desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık olarak 1,5 milyon işverenin verdikleri destekten faydalandığını, bu faydalanma tutarının da 10 ile 11 milyar lira arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. Desteklerin 2018 yılında da devam edeceğini, yeni yılda her şeyin açıklanacağı söylenmişti. Bu kapsamda da asgari ücretin belirlenmesi için yapılan tüm görüşmelerde TİSK ile TÜRK-İŞ tarafları desteğin devam etmesini, TÜRK-İŞ’in vazgeçmesi durumunda da yalnızca toplu sözleşme imzalanan iş yerlerinde desteklerin sürmesi önerisinde bulunulmuştu.

2018 Asgari Ücret Desteklerin Devam Etmesi için Yasal Düzenleme Gerekiyor!

Hükümet ise, asgari ücret desteği için SGK’ya geçici maddeler ekledi. Ancak maddelerin uzatılması ya da devamının sağlanması kapsamında herhangi bir içerik ya da yetki yer almadığı açıklandı. Bu sebeple de 2018 asgari ücret desteğinin devam etmesi için yasal düzenlemeler gerekiyor. Yasal düzenlemelerde önemli ölçütte değişiklik beklenmiyor ancak 9 Ocak Salı günü tekrardan çalışmalara başlayacak olan meclis’e kanun teklifi ya da kanun tasarı gelmesi muhtemel.

Asgari Ücret Desteğinden Kamu Kurumları Yararlanamayacak!

Söz konusu destekten kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacak. Sadece sigortalı çalıştıran özel sektör işverenleri kapsıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.