12 Banka Ağustos İtibariyle Konut Kredisi Faizlerini İndirdi!

12 Banka Ağustos İtibariyle Konut Kredisi Faizlerini İndirdi!

Merkez Bankası’nın repo faiz indirimi sonrasında kredi faiz oranları da hızla düşmeye başladı. Ağustos başından itibaren 12 banka konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı.

12 Banka Ağustos İtibariyle Konut Kredisi Faizlerini İndirdi

Merkez Bankası’nın repo faiz indirimi sonrasında kredi faiz oranları da hızla düşmeye başladı. Ağustos başından itibaren 12 banka konut kredisi faiz oranlarında indirim uygula

25 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) repo faizlerinde uyguladığı indirim sonrasında konut kredisi faizlerindeki düşüş ivmesi hızlandı. Haftalık repo faizlerinde gerçekleşen indirim sonrasında 14 banka konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Ağustos başı itibariyle ise Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank, Garanti BBVA, Şekerbank, Akbank, İNG, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve kampanyalı ürünleri dahilinde İş Bankası, TEB, ICBC Bank konut kredisi faiz oranlarında indirim gerçekleştirdi.

Temmuz sonunda %1.9 olan konut kredisi faiz oranları ortalaması Ağustos ayının ilk 8 gününde 17 puan düşerek güncel olarak %1.73’e geriledi.

8 Ağustos itibariyle en düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının kampanyalı ürünleri dahilinde uyguladığı %0.99 faiz oranı olmaya devam ediyor. Konut kredisi faiz indirimlerine devam eden özel bankalarda ise en düşük faiz oranı güncel olarak %1.41’den başlıyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre Ağustos başından itibaren konut kredisi faiz oranlarını düşüren 11 bankanın güncel faizleri şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası konut ürün paketi kapsamında %0.99 faiz oranı sunuyor. Kampanya haricinde ise banka %1.39 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

HalkBank Konut Kredisi

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında  ise %1.39 faiz oranı sunuyor.

VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.49 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

Garanti BBVA Konut Kredisi 

Garanti BBVA 10 yıl vadede konut kredisi için %1.41 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

ICBC Konut Kredisi 

ICBC Bank dün gerçekleştirdiği indirim sonrasında kampanyalı yeni evim konut kredisi için %1.43 faiz oranı sunmaya başladı.

Akbank Konut Kredisi 

Akbank 10 yıl vadeye dek %1.44 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

İNG Konut Kredisi 

İNG dün uyguladığı faiz indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar %1.44 faiz oranı sunuyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası %1.49 faiz oranı ile 10 yıla kadar konut kredisi kullandırıyor.

TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi için %1.49 faiz oranı ile 10 yıla kadar kredi imkanı sunuyor.

Türkiye Finans Bankası Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.6 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

İş Bankası Konut Kredisi 

İş Bankası da kampanyalı konut kredisi kapsamında 10 yıl vadeye dek %1.6 faiz oranı uyguluyor.

Şekerbank Konut Kredisi 

Şekerbank 5 yıl vadeye kadar %1.79, 10 yıl vadeye kadar %1.94 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.