OYUNDER Başkanı tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada, doğru bir strateji neticesinde 10 yıllık süre zarfı içerisinde 15 milyar dolar değerinde ihracat hacmi elde edilebileceği ifade edildi.
Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Kendirli açıklamasında, uluslararası pazarlarda dijital oyun pazarının 110 milyar doların üzerinde olduğunu, Türkiye’nin ise 750 milyon ile 1 milyar dolar arasında değişen bir ihracat hacmine sahip olduğunu ifade ederek, ülkenin kapasitesinin bundan daha fazlası olduğunu, uygulanabilecek doğru bir strateji ve akıllı bir yatırım sayesinde 10 yıl içerisinde yaklaşık olarak 15 milyar dolar değerinde ihracat hacmi elde edilebileceğine dikkat çekti.
Tansu Kendirli, basın mensuplarına yapmış olduğu bu açıklamasında, dünya üzerindeki dijital oyun sektörünün önemli bir gelişme süreci içerisinde olduğunu, Türk firmalarının da bu alanda ciddi başarılar elde ettiğine dikkat çekti. Türkiye’nin oldukça zengin ve hikaye edici bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Kendirli, bunların dijital oyunlara aktarılması halinde sektördeki önemli oranda bir başarının kaçınılmaz olacağını anlattı.
Türkiye’nin Önü Bu Sektörde Kimsenin Olmadığı Kadar Açık
Bunun ile beraber ülkenin bu sektördeki önünün gayet açık olduğunu ifade ederek bir başka ülkenin sahip olamayacağı kadar açık olduğuna dikkat çeken OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli, bu kapsamda yeteneklerin dijital ortama aktarılmasının oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.
Bu Kapsamda Pek Çok Bakanlık Harekete Geçmeli
Dijital oyun pazarında Türkiye’nin ihracatını artırabilmesi için Ekonomi, Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi pek çok bakanlığa önemli ölçüde sorumluluklar düştüğünü söyleyen Kendirli, bu konuya yönelik olarak sivil toplum kuruluş ve oluşumlarının dahi çalışmalar başlatması gerektiğini aktardı. Bahsi geçen sektörün geliştirilmesi adına 360 derecelik bir stratejinin oluşturulması ve bunun ile beraber ilgili mevzuatın da geliştirilmesinin oldukça önemli olduğunu da açıklamalarına ekledi.