Altın Fiyatları Artmaya Bu Hafta da Devam Etti!

altin-fiyatlari-artmaya-hafta-da-devam-etti

Geçtiğimiz hafta yurtiçi yatırım piyasalarında neler yaşandı? Dolar, altın fiyatları ve borsa haftayı nasıl kapattı?

Dolar Haftayı Ne Kadardan Kapattı?

Son zamanlarda olduğu gibi dolar bu hafta da iniş – çıkışlarla dolu bir seyir izleyerek hafta boyunca 3.83 lira ile 3.89 lira bandında dolaştı. Bu hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği Amerika gezisi piyasaların ve yatırımcıların takibindeydi. Ancak ziyarette Başbakan’ın temaslarından olumlu haberler gelse de somut bir adımın atılmamış olması bu hafta dolar kurunu fazla etkilemedi. Dolar haftanın son günü olan Cuma gününü 3.86 liradan kapattı. Türkiye ile Amerika arasında süren vize anlaşmazlığının önümüzdeki hafta piyasalar tarafından dikkatle izlenecek ve yatırımcı hareketlerini belirleyecek konular arasında olması bekleniyor.

İstanbul Borsası Düşüş Kaydetti

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nde işlem gören hisse senetleri genel olarak bu hafta süresince yatırımcısına kaybettirdi. BIST 100 Endeksi, bir önceki haftaya göre bu hafta 2.11 oranında düştü. Bu hafta endeksin yakaladığı en yüksek puan 115.093,30 puan olarak kayıtlara geçerken, endeks bu puanla tüm zamanların rekorunu bir kez daha kırmış oldu. Ancak haftanın son gününde BIST 100 Endeksi geriledi ve haftayı 108.949,35 puandan kapattı. Endeks bir önceki haftaya göre yüzde 2.11 oranında gerileme gösterdi. Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi’nin geride bıraktığımız haftada gördüğü en düşük puan da 108.712,60 oldu.

Altın Yatırımcıları Yine Kazandı

Kapalıçarşı’da altın fiyatları bu hafta da artmaya devam etti ve yatırımcısına kazandırdı. 24 ayar altının gramı fiyatı bir önceki haftaya göre yüzde 0.57 oranında arttı. Külçe altının gram fiyatı 159.50 lira oldu. Önceki hafta 260 liradan alıcı bulan çeyrek altın fiyatları ise 262 lira oldu. Cumhuriyet altınının fiyatı bu hafta 0.66 oranında yükseldi ve 1.068 liraya ulaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.