Türkiye’nin Dev Enerji Şirket 8 Şubatta Borsaya Dahil Olacak!

Türkiye’nin dev enerji şirketi Enerjisa’ya ait olan paylar, önümüzdeki Perşembe gününden itibaren ENJSA.E kodu ile Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri olan Enerjisa’nın payları, önümüzde Perşembe günü itibari ile borsa’da işleme açılacak.

KAP Açıklama Yaptı

Konu ile alakalı olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan açıklamada, şubat ayının ilk iki gününde borsa haricinde halka arz edilen Enerjisa Enerji şirketinin 1 milyar 181 milyon 68 bin 967 TL civarındaki sermaye değerine tekabül eden paylar kota dahil edilerek, halka arzı gerçekleştirilen 236 milyon 213 bin 792 TL civarındaki nominal değere sahip olan payların, 8 Şubat 2018 Perşembe günü itibari ile 6,25 lira baz ücret ve  “ENJSA.E” kodu ile Yıldız Pazar borsasının A grubunda devamlı işlem modeli ile işleme açılacağı ifade edildi.

Öte yandan söz konusu olan bu açıklamada, en yüksek emir değerinin 3 milyon Türk Lirası civarında gerçekleştiğine de dikkat çekildi.

En Büyük Payı ABD ve Birleşik Krallık Aldı

1-2 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlen dev enerji şirketi Enerjisa Enerji’nin 212 milyon 592 bin 424 lira TL olarak üzerinde yazılan değerlerin yanı sıra, ek olarak satış için piyasaya sürülen 23 milyon 621 bin 378 TL civarında yine üzerinde yazılı olan değere sahip payların tümünün satışı gerçekleştirilmişti. Söz konusu olan bu halka arz işleminde yüzde 5’in üzerinde pay satın alan yatırımcılar birinin Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD), bir diğerinin ise Birleşik Krallıktan meydana geldiği ifade edildi.

Ayrıca dün itibari ile Ak Yatırım tarafından KAP’a yapılan halka arz açıklamasında ise, 41 bin 650 adet yatırımcıdan yaklaşık olarak 1 milyar 127 milyon 746 bin 193 bin büyüklüğüne sahip olan yatırım talebinde bulundukları ve yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildiği ifade edilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.