Banyolarda Estetik ve İşlevsellikle Birlikte Güvenliği de Artırın

Banyolarda Estetik ve İşlevsellikle Birlikte Güvenliği de Artırın

Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino, banyosunu yenilemek yada küçük değişimlerle fark yaratmak isteyenler için önerilerde bulunmuş oldu. İşte zeminde kullanılacak yüzeyin boyutundan hijyeni sağlamaya uzanan ipuçları…

Baharın gelmesiyle beraber yaşam alanlarında da tadilat sezonu açıldı! Evlerde en fazlaca değişikliğe gereksinim duyulan alanlardan biri de yoğun olarak suya, neme, buhara ve kimyasal ürünlere maruz kalan banyolar. Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino, banyosunu yenilemek yada küçük değişimler ile ortamın tüm havasını değişiklik yapmak isteyenler için ipuçları paylaştı. Üstelik işlevselliği, konforu ve güvenliği bir arada sunan Cosentino’nun Silestone ve Dekton yüzeyleri, 25 senelik güvence süresi ile banyoların devamlı yenilenme ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Cosentino’dan Kullanışlı Banyolar Tasarlamak İçin 6 Altın Tavsiye

  • Banyonuzu doğru analiz edin: Banyolar bazı yaşam alanlarında evin bazılarında ise hem de yatak odasının bir parçasıdır. Bu nedenle banyoyu yenilerken bir taraftan eviniz ile kusursuz uyum sağlamasına, öteki taraftan tüm aile için işlevsel, konforlu ve güvenli olmasına dikkat edin. Banyoyu büyük ve aydınlık göstermek, hijyenik ve azca bakım gerektiren bir ortam sunmak için doğru alanda doğru malzeme seçin.
  • Banyo tezgahı temizlik ürünlerine dayanıklı olmalı: Banyolarda en sık bulunan ürünlerin başlangıcında, hijyenin sürekliliğini sağlamak için kullanılan temizlik malzemeleri geliyor. Bu nedenle banyo tezgahının kimyasal maddelere, temizlik esnasında uygulanan dirence ve çizilmelere dayanıklı olması, ilk günkü zarif görünümünü senelerce koruması için fazlaca mühim.
  • Lavabo seçimini mekana göre yapın: Banyo lavabolarında işlevsellik kadar tasarımın şıklığına ve ortama uyumuna da dikkat etmek gerekiyor. Lavabo seçimi yaparken mekanı iyi değerlendirip fazladan yer yitirilmesine yol açmayacak bir tasarım tercih edin. Şıklığı korumanın en mühim yolu ise lavabonun su ve sabun lekesi tutmayacak bir yüzeye sahip olması.
  • Duş teknesinde kumlanmış yüzey kullanın: Duş tekneleri banyoların en keyifli sadece bir o denli da riskli alanını oluşturuyor. Bu nedenle duş teknelerinde güvenlik ve işlevsellik öncelik kazanıyor. Duş teknesi yüzeyinde kumlanmış yüzey kullanmak kaymaları önleyerek duşu güvenli bir hale getiriyor. Duvar kısmında tercih edeceğiniz ışıltılı yüzeyler ile de zıtlığın uyumunu yakalayabilirsiniz.

  • Banyo zemininde büyük yüzey tercih edin: Günümüz teknolojileri ile banyo zemini için seçenekler çoğaldı. O şekilde ki yerin sıcak ya da soğuk olmasına dahi karar verebiliyorsunuz. Bu işlevsel özelliklerin yanında zemin seçerken kaydırmaz özellikli yüzey seçmeye dikkat edin. Düşük gözenekli hijyenik yüzeyler kaymadıkları benzer biçimde hijyen de sunar. Buna ek olarak büyük ebatlı yüzeyler de daha azca ek yeri olduğundan hem daha dayanıklıdır hem de daha şık bir görünüm yaratır.
  • Duvar kaplamalarında nemi ve buharı dikkate alın: Banyo duvarını kaplamada kullanacağınız yüzey, alanın tüm havasını değiştirecektir. Bu nedenle bilhassa küçük bir banyonuz var ise beyaz yada açık renkler kullanarak ferah ve ışıltılı bir görünüm elde edebilirsiniz. Buhar ve rutubet dolayısıyla oluşan su lekelerini ve zaman içinde görülebilecek dökülmeleri önlemek için sıfır sıvı emilimi olan düşük gözenekli bir yüzey seçebilirsiniz.

Cosentino Group Hakkında

Merkezi İspanya’da bulunan Cosentino Group, mimari ve tasarım amaçlı yenilikçi yüzeylerin üretim ve dağıtımını meydana getiren global bir aile şirketidir. Sektöründe dünya genelinde önder olan Cosentino Group, yenilikçi yaklaşımlar ile trendleri belirleyen ve insan hayatına kıymet katan çözümler tasarlamaktadır. Bu vizyon dahilinde, alışılmadık ve öncü ürünler olan Silestone, Dekton ve Sensa benzer biçimde ileri teknolojiye sahip ürünleri geliştirmiş ve mimari alanlarda benzeri olmayan tasarımların yaratılmasını elde etmiştir. Grup, kalkınmasını uluslararası genişlemeye, yenilikçi bir araştırma ve geliştirme programına, çevreye ve sürdürülebilirliğe saygıya, topluma, etkinlik gösterdiği yerel toplulukların eğitim, eşitlik, sağlık ve güvenliğine yönelik devam eden kurumsal yükümlülüğe dayandırmaktadır. İspanya Almeria merkezli Cosentino Group, ürün ve markalarının dağıtımını 80’den fazla ülkede yapmaktadır. 29’u kendine ait tesislerde olmak suretiyle, 32 ülkede etkinlik yürütmektedir. Grubun Almeria’da altı, İspanya’da bir akıllı lojistik platformu olmak suretiyle yedi fabrikası ve dünya genelinde 140’tan fazla tecim ve iş birimi mevcuttur. Cosentino Group finansal cirosunun yüzde 90’ını uluslararası pazarlardan elde etmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.