2020’de Banyo Tasarım Trendleri Neler Olacak?

2020'de Banyo Tasarım Trendleri Neler Olacak?

2020’de Banyo Tasarım Trendleri Neler Olacak?

Yaşam alanlarının tamamında olduğu gibi, artık banyolarda da tasarım olgusu ön plana çıkmaya başladı. Modernizmin ve konforun konuşulduğu banyolar evin en gözde alanı olarak yeni tasarım trendlerine göz kırpar hale geldi. Materyal, aksesuar ve teknoloji değişse de banyoların şık bir mekâna dönüştürülme isteği hiç değişmedi. Daha çok konforun ön planda olduğu banyolar artık sade ve net çizgilerin olduğu, estetik mekânlara dönüştü. Kullanım kolaylığı, fonksiyonellik, tasarım ve tasarımcı imzaları ile yeniden şekillenen banyolardan bahsederken gelinen noktada seçim kriterleri de, alternatifler de çoğaldı.

Peki gün geçtikçe değişen dekorasyon trendlerine ek olarak, 2020’de nasıl banyolar göreceğiz? Bütünsel tasarım yaklaşımı ile kullanım kolaylığını konforla buluşturan ve çeyrek asırdır banyo mobilyaları sektöründe üretim gerçekleştiren Orka Banyo, 2020’nin banyo tasarım trendlerini açıkladı.

Konfor Odaklı Fonksiyonel Tasarımlar

Evlerin içinde banyonun olmadığı, yıkanmak için hamam gibi ortak kullanım alanlarına gidildiği günlerden bu yana banyo tasarımlarında çok şey değişti. Günümüzde farklı bir önem kazanan banyolar artık kullanıcıların zevkle vakit geçirdikleri özel spa’sı konumunda… Banyo tasarımları da bu değişime göre şekillenerek daha çok konfora odaklandı. Doğanın iyileştirici etkisinden ilham alınarak banyolara da doğal ahşabın konforu uygulanmaya başlandı. ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz 2020 banyo trendlerini ‘Yeni yılda banyolarda ahşabın sıcaklığını, doğal taş ve pastel renklerin sadeliğini göreceğiz. Sade aynalar ve ışık efektleri ile hareket katılan banyoları sıklıkla ön planda olacak. Aksesuarlarda da daha yalın çizgilerin hakim olduğu, modern ve fonksiyonel tasarımların öne çıkacağını düşünüyoruz. ‘ şeklinde açıkladı.

Evlerin Yeni Gözdesi: Banyolar…

Günümüzde banyoların da artık salon ve yatak odası gibi birer yaşam alanına dönüşmüş durumda olduğunu belirten ORKA Banyo tasarım merkezi ekibi, bu yıl tasarımlarda yeni renkler, yeni kapaklar ve modüler banyo mobilyalarının ön plana çıktığının altını çiziyor. Özellikle doğal taş ve pastel renklerden oluşan sade ama şık ürünlerin gündemde olduğunu belirten Nalan Yılmaz ‘ORKA Banyo olarak dünyastandartlarında kalitede, esnek kullanım alanlarına sahip, çevre sağlığına önem veren, kolay kurulumu olan, modüler ve konforlu ürünler üreterek banyo mobilyaları pazarına ilham verecek yenilikleri hayata geçiriyoruz.’ dedi.

Doğal Renkler ve Farklı Formlar Ön Planda

2020 yılında farklı renklerde doğal taş, nötr ve pastel renkleri, farklı formlarda ince, mineral ve seramik lavaboları, roze, altın, krom gibi renklerin yanı sıra siyah, bakır gibi doğal renkte armatür ve banyo aksesuarlarını ve aynalarda naif ışıklar ile LED aydınlatmaları daha etkin kullandıklarını belirten ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, yaşamın kaynağı sudan ilham alan banyoların artık doğal tasarım diliyle oluşturulduğunun altını çiziyor.

Yeni Trend Alarmı: Bitkilerle Yaşayan Sürdürülebilir Banyolar!

Banyoları sıradanlıktan uzaklaştıran yeni fikirlerin sıklıkla uygulandığına değinen ORKA Banyo tasarım merkezi ekibi, sürdürülebilir banyoların da 2020’de çok fazla uygulanacağının altını çiziyor. Doğal yaşamdaki sürdürülebilirliği koruma amacı güden ORKA Banyo, dünya nüfusundaki artışla beraber yükselen mobilya tüketimini standardize eden FSC sertifikalı malzeme kullanımına ağırlık veriyor.

Soğuk beyaz banyoların aksine doğa ile bağlantı kuran, banyoyu güzelleştiren ve ‘yaşam alanı’ haline getiren bitkilerin artık modern banyoların vazgeçilmezi olduğunu belirten ORKA Banyo tasarım ekibi, nemli ve az ışık alan ortamda rahatça büyüyebilecek aloe vera, devetabanı, eğreltiotu veya bambu gibi bitkileri tercih edebileceğinizi de ekliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.