Türkler Gözlerini ABD Konutlarına Çevirdi

Konut sektörünün son zamanlarda hareketli günler geçirmesi, döviz piyasasındaki iniş ve çıkışlar nedeniyle Türkler gözlerini yurt dışı konutlarına çevirdi.

Yeni Trend: ABD Konutları

ABD, yurt dışından ev satın almak isteyip, yeni hayata adım atmak isteyenler ya da yatırım için ev almak isteyenlerin tercihleri arasında oluyor. ABD’deki evlerin çok fazla ilgi görmesinin başlıca nedenleri arasında ise oradaki evlerin İstanbul’dakilere kıyasla çok daha ucuz olup, kira getirilerinin de İstanbul’daki evlere göre çok daha fazla olması.

İsteamerika.com kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, ABD’nin Florida eyaletinde satışa çıkan evler hakkında açıklamalarda bulundu. O eyaletteki konutların senelik bazda üzerinden dolar cinsinden yüzde 20 oranında net getiri sağlandığını söyleyen Yurtoğlu, ABD’deki emlak piyasasının devamlı olarak yükseldiğini, Türkiye’deki konutlarla kıyaslama yapıldığı zaman ABD’deki konutların getirilerinin 2 ya da 3 kat daha fazla olduğunu söyledi. Edindikleri deneyimlerle kafalarda oluşan tüm soru işaretlerini yok ettiklerini söyleyen Yurtoğlu, en çok karşı karşıya kaldıkları sorunun satın alınan evlerin takiplerinin nasıl yapılacağı olduğunu söyledi. Kira gelirlerini garantileyen yönetim şirketlerinin olduğunu söyleyen Yurtoğlu, kiracıların kiralarını ödememeleri halinde 3 gün içerisinde ödeme ihtarı verildiğini, eğer halen daha ödeme yapılmazsa 4. Gün içerisinde evlerin boşaltılması kararı verildiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.