Retro Mobilya Modelleri

Retro, sözlükteki anlamına bakıldığında geriye dönüş anlamına gelir. Yani eski zamanlarda kullanılan mobilya ya da aksesuarların günümüze aktarılıp, farklı şekilde yorumlanması sonucu oluşan tarzdır.

Retro, sözlükteki anlamına bakıldığında geriye dönüş anlamına gelir. Yani eski zamanlarda kullanılan mobilya ya da aksesuarların günümüze aktarılıp, farklı şekilde yorumlanması sonucu oluşan tarzdır.

Son yıllarda insanlar bu şekilde evlerini dekore ederek, farklı yaklaşım sergilemektedirler. Bu yüzden Retro akımı, dekorasyon fikirleri alanında etkileyici bir yoruma sahiptir. Bir ürünün Retro olabilmesi için illaki çok eski dönemlere gitmeye gerek yoktur. Yakın zamanda kullanılan ürünler de Retro akımı içine girmektedir. Fakat yine de retro akımı daha çok 1950-1980 dönemlerini kapsar. Size kalan ise hangi dönemin özelliklerini evinize yansıtmak istediğinize karar vermektir.

Evde retro akımı uygulamak demek bütün eşyaların Retro mobilya modelleri olması anlamına gelmiyor. Günümüz renkleriyle dizayn edilmiş bir eve Retro mobilyalar kullanarak bir bütün oluşturulabilir. Her şeyin fazlası abartı olduğu için bu tarzda da bunu söylemek mümkündür. Yani geçmişle bugünü harmanlayarak, yeni bir görünüm elde etmek demektir.

Retro Mobilya Modelleri Nasıl Özellikleri İçinde Barındırıyor?

Retro tarzında kanepeler, canlı ve geniş minderli koltuklar, eskitilmiş şifonyerler odaya girildiğinde ilk dikkat çeken tasarımlar olmaktadır. Bir mekana bu akımın havası katılmak isteniyorsa duvarlarda, zeminde ya da mobilyalarda tercih edilen renkler çok önemli rol oynamaktadır. Bu renklerin başında kadifemsi kırmızı renk, avokado yeşili, hardal sarısı, canlı mor, pembe gibi canlı renkler gelmektedir. Ekose desenler, baskılı dokular da yine bu dönemi yansıtan temel özelliklerdendir. Zeminde ise tüylü tüylü halı ve kilimler, kadifeler iyi bir seçim olacaktır. Mobilyalara ek olarak yine o döneme vurgu yapan sehpa, masa, tabure gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Püsküllü abajur, köşede duran uzun lambalar ya da rengarenk avizelerle çok etkileyici, içinizi ısıtacak bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.