AB vatandaşları serbestçe mal satın alabilirken, AB vatandaşı olmayanlar için birkaç kısıtlama bulunmaktadır. Potansiyel alıcı bir Yunan banka hesabı açmalı ve Yunanistan vergi mevzuatına uymak veya başka bir taraftan Yunanca’dan yapılan dökümleri ithal etmek için satın alma için gerekli tüm fonları (mülk fiyatı, noter ücretleri, kayıt ücretleri vb.) Transfer etmelidir. Askeri üslerin yakınında mülk edinmek, ulusal sınırlar – özellikle güvenlik nedeniyle, özellikle Türkiye’ye yakın olanlar – ve bazı adalarda, Yerel Konsey’den özel izin alınması gerekiyor. Bu izin AB dışındaki vatandaşlara verilmez.
Yunanistan’da Ev Nasıl Alınır?
Yunanistan da oturma izni nasıl alınır ilk adımı bir emlak avukatı kiralamak. Durum tespiti yapmaktan ve işlemdeki çıkarlarınızın korunmasını sağlamaktan sorumlu olacaktır. Mülkü seçtikten sonra satıcıya bir teklifte bulunun. Kabul edilirse, avukatınız bir ilk satın alma sözleşmesi hazırlar. Her iki taraf da imzalayacak ve mülkü rezerve etmek için %10 depozito ödemeniz gerekiyor. Avukatınız, mülkle ilgili herhangi bir ücret olup olmadığını, inşaatın hükümet planlama yönetmeliklerine uyup uymadığını ve ödenen tüm vergileri satıcı tarafından ödenip ödenmediğini kontrol etmelidir. Bu ipotek sicilinde yapılabilir. Sonuçlar sizin memnuniyetinize uygun olduğunda, kalan dengeyi ve gerekli devlet görevlerini yerine getirmeye devam edin. Kapanış genellikle dört ila altı hafta sürer. Ünvanın kopyalarını satıcıdan almalısınız.
Sözleşme belgesini hazırlamak, doğru şekilde hazırlandığından emin olmak ve satın alma işleminin sonuçlandırılmasını denetlemek için bir noter kiralamak sizin sorumluluğunuzdadır. Her iki taraf da sözleşmeyi noter huzurunda imzalayacak ve işlemi halka açık kayıtlarda onaylayacak ve imzalayacak. Bu, geçerli bir pasaport, Vergi Sicil Numaranızı ve satın alma için özel bir izin vermenizi gerektirir. Buna ek olarak, satıcının vergi dairesi ile temiz bir siciline sahip olduğunu kanıtlayan bir B´Tax sertifikası da vermesi gerekecektir. Bu yapıldığında, son adım tapu ve devir belgesinin kopyalarını, mülkiyet hakkını adınıza değiştirmek için İpotek Siciline iletmeyi içerir.
İşlem Maliyetlerine İlişkin Dipnotlar
Gidiş dönüş işlem masrafları arasında avukatlık ücretleri, noter ücretleri, kayıt ücreti, vergi, vekalet ücreti vb. Gibi bir mülkün satın alınması ve ardından yeniden satılması tüm masrafları içerir.
- Transfer vergisi, emlak transferleri için %3,09’dan %24’e kadardır.
- Tapu Sicili Ücretleri, Mülkiyet devri, Kadastro ‘ya kaydedilir. Tapu sicil ücretleri, sicil memurunun haklarını, sertifikalarını ve damga vergisini içerir. Kayıt ücretleri, mülk değerinin %0,48 ile %0,68’i arasındadır.
- Noter Ücretleri, Noter ücretleri, mülk değerinin %0,80 ila %1’ine ek olarak %24 KDV’dir. Satış ve satın alma sözleşmesinin geçerli olması için notere onaylanması gerekir.