Yeni Havalimanı Yakınında Yeterli Konut Yok!

Hizmet vermeye başladığında 225 bin personelin istihdam edileceği İstanbul 3. Havalimanı çevresinde yeteri kadar konut bulunmadığına dair uyarıda bulunuldu.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılacağı tarihin 29 Ekim 2018 olduğu belirtildi. Söz konusu zaman daraldıkça havaalanı çalışanlarını ikamet telaşı sardı. Havalimanı yakınlarında en çok ilgi Göktürk ve Kemerburgaz’a gösterildi.

Bölgede Yeterince Konut Stoku Yok

Hizmet vermeye başladığında yaklaşık olarak 150-200 milyon civarında yolcuya hizmet sunacak olan havaalanında 225 bin kişiye istihdam sağlanacak. Havaalanı açılışında hala vakit olmasına sebebiyle personel alımları yavaş yavaş gerçekleştirilirken, Mayıs ayı itibari ile konut arayışlarının, kiralamaların ve satın alımlarının artacağı ifade ediliyor.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, bölgede havalimanı adına yeteri kadar konut stoku bulunmuyor. İhtiyaca cevap verebilmek adına 2B arazilerin imara açılması konuşuluyor. Konuya istinaden açıklamalarda bulunan yetkililer, 1-2 ay içerisinde söz konusu arazilerin imara açılmış olacağını dile getirdi.

Mayıs Ayından İtibaren Talepler Artacak

Havalimanının bulunduğu yerleşim yeri hakkında bilgi veren Gayrimenkul Uzmanı Tarık Davutoğlu pilot ve hostes tarzı personellerden özellikle Göktürk v Kemerburgaz’a yoğun ilgi gösterildiğini dile getirdi. şuan yalnızca birkaç pilotun kendilerine müracaat ettiğini ve konut satın aldıklarını dile getiren Davutoğlu, ilginin şimdilik az olduğunu, projeye en yakın bölgenin Bolluca olup o bölgede pilotların yaşayabileceği nitelikli ve lüks konutların miktarının az olduğunu belirtti. Bu nedenle Göktürk ve Kemerburgaz’ın tercih edildiğini, Mayıs ayından itibaren konut taleplerinin bir hayli artacağını açıklamalarına ekledi.

Öte yandan açıklamalarında, bölgedeki konutların metrekare satış fiyatlarının siteye göre değişiklik gösterdiğini ve minimum 6 bin TL’den başladığını dile getiren Davutoğlu, şuanda konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiğini, bu durumunda konut alıcıları adına bir fırsat olduğunu belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.