Yeni Çatı Modeli! Teknolojik Kiremitlerin Üretimine Başlandı!

Yeni Çatı Modeli! Teknolojik Kiremitlerin Üretimine Başlandı!

Tesla, kiremitlere de el attı. Binaların elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisi ile karşılayacak yeni bir sistem için çalışmalara başladı.

Solar City satın alınmasını artık tamamlayan Tesla, New York’ta bulunan fabrikasında yeni çalışmalara başladı. Bu çalışmalar ile birlikte güneş enerjisini depo edebilecek kiremitler olacak. Reuters ise Tesla’nın yeni çalışmaları kapsamında kiremitler için depozite ödemesi yapanların evlerinde araştırma ve inceleme çalışmalarına başladı. Araştırmalar sonucunda da Reuters kiremitlerin montaj aşamasına hazırlanacak.

Tesla’dan Binalar için Yeni Proje!

Tesla’nın çalışmalarına başladığı proje ile artık evlerin çatılarında yer alan kiremitler ile evlerin elektrik ihtiyaçları karşılanabilecek. Elektrik ihtiyacı güneş enerjisi yardımı ile yapılacak.

1.000 Dolar Depozite

Güneş enerjisini depo ederek evlerin elektrik ihtiyaçlarını karşılayan teknolojik kiremitler için ise 2017 yılının mayıs döneminde ön siparişler alınmaya başlamıştı. Ancak Tesla şuanda sadece ABD sınırları içinde bulunan evlerden ön siparişler aldığını açıkladı. Alınan siparişlerden ise 1.000 dolar değerinde depozite alındığı açıklandı.

Montajlar Başlayacak

Güneş enerjili kiremitlerin 2017’nin yaz döneminde ilk evler için uygulanması planlanıyordu. Fakat bu uygulama çeşitli sebeplerden dolayı sürekli olarak ertelenmek zorunda kaldı. Açıklanan haberlere göre ise montaj aşamaları ise önümüzde aylarda başlayacak.

Tesla’nın yaptığı açıklamalara göre, bir evin çatısını standart bir kiremit yerine güneş enerjili teknolojik kiremitlerde donatmak çok daha az maliyetli olacak. Bunların yanı sıra bu kiremitlere bakıldığında diğer standart çatılı evlerinden farkının olmadığı da ortada. Yine yapılan açıklamalara göre, bir çatının yüzde 70’lik alanına rahat bir şekilde bu kiremitlerin konabilineceği söylendi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.