Yapı Ruhsatı Verilen Daire Sayısında Özel Sektör İlk Sırada!

Daire sayısında göre özel sektör 119 bin 195 daire ile ilk sırada yer aldı. Devamında ise 15 bin 35 daire ile devlet sektörü, bin 290 daire ile de yapı kooperatifleri yer aldı. Daire sayılarına göre ise İstanbul pastanın büyük payına sahip oldu.

Yapı Ruhsatı İzinlerinde Büyük Gerileme!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ilk çeyrek dönemine ilişkin yapı izin istatistikleri verilerini yayımladı. TÜİK’in yayınladığı verilere göre, belediyeler tarafından verilen ruhsatlar bu yılın ocak, şubat ve mart ayında geçen senenin aynı dönemine göre kıyaslandığı zaman, bina sayısında yüzde 23,5 oranında, yüzölçümünde yüzde 32,0 oranında, değerinde yüzde 19,8 oranında, dairesi sayısında ise yüzde 41,9 oranında düşüş gözlemlendi.

Yapı ruhsatı verilen binaların bu senenin ocak ile mart ayları arasında toplam olarak; Yapıların toplam yüzölçümü incelendiği zaman konutlara ait olan kısmı 15,3 milyon m2, konut dışı olan kısmı 10 milyon m2, ortak kullanım alanı olan kısmı 5,5 milyon m2, toplamda ise 30,8 m2 olarak gerçekleşti. Kullanma amacına göre incelendiği zaman en yüksek paya sahip olan iki ve daha çok daireli ikamet amaçlı binalar oldu. Bunların metrekaresi ise 19,9’a tekabül etti. Bunun takibinde ise 2,9 milyon metrekare ilce kamu eğlence, eğitim, hastane ya da bakım kuruluşları yer aldı.

Yapı Sahipliğine Göre Özel Sektör İlk Sırada!

Yapı sahipliğine göre incelendiği zaman özel sektör ilk sırada yer aldı. Bu da 23 milyon metrekareye tekabül etti. Özel sektörün devamında ise sırası ile devlet sektörü ve yapı kooperatifleri bulundu. Sırası ilce 7,5 milyon ve 0,4 milyon metrekareye tekabül etti. Daire sayısında göre incelendiği zaman yine özel sektör 119 bin 195 daire ile ilk sırada yer aldı. Bunun devamında ise 15 bin 35 daire ile devlet sektörü, bin 290 daire ile de yapı kooperatifleri yer aldı. Daire sayılarına göre ise İstanbul pastanın büyük payına sahip oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.