Yapı Kayıt Belgeleri Dağıtılmaya Başlandı!

Hayata geçirilen Yapı Kayıt Belgesi düzenlemesi sayesinde Türkiye’de 13 milyon civarındaki konutun imar ve ruhsat problemi çözüme kavuşacak. Başvurusunu gerçekleştirip hesaplaması yapılan küçük meblağlardaki kayıt belgesi bedelini ödeyen yapı sahipleri, binalarını yıkılmaktan kurtarırken, elektrik, su gibi aboneliklerini de kolaylıkla bağlatabilme imkanına sahip olacak.

İmar Barışı Uygulaması Vatandaşı ve Devleti Feraha Erdirecek

İmar barışı, devlete muhalif olan vatandaşları da devleti de feraha erdirecek. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 13 milyon civarındaki binayı kayıt altına almayı planlayan bu İmar Barışı düzenlemesi sayesinde, mülk sahipleri belli bir miktar karşılığında Yapı Kayıt Belgesine sahip olacak. Böylelikle binalar yıkılmaktan kurtulurken, konut sahipleri elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini rahatlıkla bağlatabilecek.

Yapı Kayı Belgesi İçin Ödenecek Olan Tutar Nasıl Hesapanacak?

Yapı kayıt belgesi bedeli, yapının yer aldığı arsanın emlak vergisi değeri ile binanın totaldeki yapı alanı göz önünde bulundurularak hesaplanacak. Yapı maliyeti, yaklaşık olarak maliyet tutarının toplamı üzerinden, meskenlerde yüzde 3, iş yerlerinde yüzde 5 katsayısı ile çarpılarak elde ediliyor. Yapının yer aldığı arsanın emlak bedeli ise, bağlı olduğu belediye aracılığı ile temin edilen arsa ve arazi en az metrekare birim bedelleri göz önünde bulundurularak hesaplanacak.

10 gün İçerisinde Başvuru Sayısı 500 bine Dayandı

Elde edilen bilgilere göre, imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ramazan Bayramı süresince de başvurular devam ederken, totaldeki başvuru sayısı neredeyse 500 bine ulaştı. İmar Barışı uygulaması dahilinde 8 Haziran 2018 tarihinden bu zaman kadar geçen 10 günlük süre zarfı içerisinde 492 bin 869 kayıtsız yapı sahibi müracaatta bulundu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.