Valiliklerden İmar Barışına Yönelik Uyarı!

Türkiye genelinde kısa bir süre için uygulamaya sokulan İmar Barışı uygulaması sayesinde fırsat kollayan bazı vatandaşlar imara aykırı olan yeni yapılar inşa etmeye başladı. Valilikler ise bu durum karşısında harekete geçerek vatandaşları uyaran bir bildiride bulundu.

Ülke çapında uygulamaya sokulan İmar Barışı sayesinde kaçak olarak inşa edilen yapılar için af uygulanacağını ifade edilen bu uygulamayı fırsata dönüştürmeye çalışan vatandaşlar yaylalarda yeni yapılar inşa etmeye başladı. Jandarma ve Valilikler, milli parklar ve belediye ekipleri tarafından tutanak haline getirilen bu yapılar üzerine çalışmalara başladı.

Kaçak ve imara aykırı olarak inşa edilen söz konusu bu yapılar adına Valilikler tarafından ayrıca bir uyarı bildirisi yayımlandı. Yayımlanan bu bildiride, İmar Barışı’nın 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilen imar dışı yapıları kapsadığı, söz konusu tarihin sonrasında inşa edilen yapılar için ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gibi yaptırım uygulanacağı bir yasanın öngörüldüğü ifade edildi.

4 Bin 306 Yapının Yıkım Kararı Verildi

Valilik, Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan yaylalar üzerinde imara aykırı yapı inşa eden vatandaşlar için harekete geçti. Yapıların daha yoğun hale geldiği ve doğal güzelliğinin bozulduğu bu yaylaların nefes alabilmesi maksadıyla, Trabzon’daki bin 750 adet, Giresun’da bin 700 adet, Rize’de 350 adet ve Gümüşhane’de de 306 adet olmak üzere totalde 4 bin 106 adet imara aykırı yapının yıkılmasına karar verildi. Söz konusu olan yıkımların ilk Trabzon Uzungöl’de başlamış, fakat gelen tepkiler nedeniyle yıkımlar durdurulmuştu.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre ise, İmar Barış uygulamasını kendisi için bir fırsat olarak gören vatandaşlar, yaylalarda kendisine kaçak yapı inşa etmeye başladı.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.