Ümraniye–Sancaktepe Metrosu Önümüz Ay Hizmet Vermeye Başlayacak!

Türkiye’de ilk sürücüsüz metro hattı olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın ikinci etabı Ağustos ayı itibari ile hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olarak bir süre önce hizmet vermeye başlayan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro Hattı Projesi’nin ikinci etabında çalışmaların sonuna gelindi. Önümüz ay içerisinde gerçekleştirilecek olan açılış töreninin ardından hizmet vermeye başlayacak olan metro projesinde, ikinci etap olan Yamanevler – Sancaktepe kısmının test sürüşleri adına çalışmaya başlayan Üsküdar – Yamanevler bölümü bazı günlerde hizmete kapalı olacak.

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, metro hattı projesinin son rötuşlarını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projeni ikinci etabının hizmet vermeye başlaması için çalışmalarını hızlandırdı.

Söz konusu projenin kesintisiz ve kusursuz hizmet verebilmesi adına test sürüşleri için daha önce hizmet vermeye başlatan Üsküdar – Yamanevler bölümünde verilen hizmetler, her gün devam etmeyecek.

Üsküdar – Yamanevler Metrosu 9 Gün Hizmet Vermeyecek

Test sürüşleri ve kontrollerden ötürü yaklaşık olarak 9 gün boyunca hizmet vermeyecek olan ilk sürücüsüz metro hattının Üsküdar – Yamanevler bölümünde, vatandaşların mağdur edilmemesi adına bir çalışma takvimi yayınlandı. Yayınlanan bu takvime göre söz konusu metro hattında 12 -13 – 14 – 16 – 17 -18 – 28 – 29 ve 30 Temmuz’da sefer düzenlenmeyecek.

Bahsi geçen bu tarihlerde vatandaşların ulaşımı İETT tarafından düzenlenecek olan ek seferler ve M5 numaralı otobüsler ile sağlanacak.

Üsküdar – Sancaktepe Arası 27 Dakika Olacak

Gerçekleştirilecek olan deneme sürüşlerinin akabinde önümüz ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan projenin ikinci etabı ,Yamanevler’den Sancaktepe’ye kadar uzatılmış olacak. Bugüne kadar Üsküdar’dan itibaren toplamda 9 istasyon arasında sefer düzenleyen bu sürücüsüz metro hattına, ilaveten 7 istasyon daha katılacak. Böylelikle Üsküdar ve Sancaktepe arasındaki ulaşım 27 dakikaya kadar düşecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.