Türkiye’ye Yeni Bir Metro Hattı Kazandırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, Halkalı ile Kapıkule arasında yeni bir metro hattı projesi hayata geçirileceği duyuruldu.

Tekirdağ’da meydana gelen 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 124 kişinin ise yaralandığı demiryolu kazası ile alakalı soruşturma süreci sürdürülürken, görevi yeni devralan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı ile Kapıkule arasında hizmet verecek olan yeni bir metro hattının inşa edileceğini açıkladı. Söz konusu bu yeni projede metroların maksimum 200 kilometre hızla sefer gerçekleştirebileceğini dile getiren Turhan, projenin yapımının henüz ihale aşamasında olduğunu, 2 ay sonrasında tekliflerin alınmaya başlanacağını ifade etti. Üstelik eski hattın da yük taşımak maksadı ile kullanılacağını da açıklamalarına ekledi.

Projenin Yarısı AB Fonlarıyla Yapılacak

Halkalı-Kapıkule Metro Hattı Projesinin hayata geçirilmesi adına AB fonlarından da yararlanılacağını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AB yardımlarının son 4 yıldır yeni bir paket ile sürdürüldüğünü, 2014 ile 2020 yılları arasındaki süreç adına Bakanlığı yaklaşık olarak 372 milyon Euro kadar yardım yapıldığını aktardı. Bu doğrultuda iki etap halinde hayata geçirilmesi planlanan projenin ilk etabında Halkalı ile Çerkezköy arasının TCDD tarafından, ikinci etap olan Çerkezköy ile Kapıkule arasının ise AB fonları ile inşa edilmesine karar verildiğini duyurdu.

Çalışmalara 2019’da Başlanacak

Çerkezköy ile Kapıkule arasında inşa edilecek olan ikinci etap projesi adına ihale sürecine start verildiğini ve müşavirlik tekliflerinin toplandığını dile getiren yeni Bakan Turhan, yapım ihalesinin şuanda ilanda olduğunu, Eylül ayı içerisinde teklif alınmaya başlanacağını belirtti. Ayrıca 2018 yılının sonu itibari ile projenin çözüme ulaşacağını, 2019 yılı itibari ile de inşaat çalışmalarına başlanacağını da ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.