Türkiye’nin Dev Projeleri İçin De Yeni Dönem Başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gelmesi ile beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da yenide düzenlenmesinin akabinde, herkes tarafından dünyanın merakla beklemiş olduğu mega projelere odaklanıldı.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Kanal İstanbul gibi Türkiye’de hayata geçirilen pek çok dev proje, yeni hükümet sistemine geçilmesi ile beraber hızlandırılacak.

3. Havalimanı Ekonomiye ve İstihdama Büyük Katkı Sağlayacak

Söz konusu mega projeler arasında yer alan ve ilk bölümü 29 Ekim 2018 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacak olan İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nde bir gün içerisinde yaklaşık olarak 3 bin 500 civarında uçağın inmesi ve kalkması hedefleniyor. Bunun ile beraber 25 bin araç kapasiteli otopark, 143 adet yolcu köprüsü, 42 kilometre uzunluğunda bagaj sistemine yer verilecek olan projede, ülke ekonomisine 73 milyar liralık destek ve istihdama da 225 bin kişilik işçi desteği sağlanması planlanıyor.

Türkiye’nin en büyüğü olan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde ise, 15 Temmuz Şehitler köprüsünün ihtiyacı olan metro hattı tüneli ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ihtiyacı olan karayolu tüneli bir projede yer alacak. Projenin tamamlanması ile beraber İstanbul’da 6,5 milyon kişinin bu güzergah üzerinden seyahat edeceği tahmin ediliyor.

Kanal İstanbul’un Ömrü 100 Yıl Olacak

Mega projeler arasında yer alan bir diğer proje Kanal İstanbul, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Karadeniz ile Marmara’yı birbirine bağlayacak. Dünya üzerinde merakla beklenen projelerden biri olan Kanal İstanbul’un 5 sene içerisinde tamamlanması ve ömrünün ise 100 yıl olması hedefleniyor.

Yeni hükümet sisteminden yoğunluk verilmesi beklenen projelerden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde ise çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Projenin Yeni Havalimanı’na hizmet verecek olan bölümlerinin havalimanı açılışından önce hizmet vermeye başlaması planlanan bu projede, geriye kalan bölümün ise önümüzdeki yıla kadar tamamlanması hedefleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.