Türkiye’nin Çılgın Projesi’nde Çalışmalar Hız Kazandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Kanal İstanbul Projesi’nin de yer aldığı 400 proje için hazırlanan 100 günlük eylem planını açıkladı. İşte eylem planı ve Kanal İstanbul ile alakalı ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından hazırlanan ve toplamda içeriğinde 400 proje yer alan 100 günlük eylem planını kamuoyu ile paylaştı.

Planda Kanal İstanbul da Yer Alıyor

Yapmış olduğu açıklamalarında, söz konusu olan plana göre ilk 100 gün içerisinde tamamlanacak olan proje sayısının binden fazla olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirilecek olan bu projelerden en önemlileri olarak kabul edilen 400’ünün programda yer aldığını belirtti. Toplamda 100 gün içerisinde, en fazla 46 milyon liralık bir bütçe ile hayata geçirilecek olan bu projelerin, yeni dönem adına adeta bir ateşleyici güç olacağını söyleyen Erdoğan, 400 projeden 48’inin savunma alanı ile alakalı olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Çılgın Proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi’ne de yer veriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul ile alakalı açıklamalarında, Çılgın Proje’de taşınmazların devirlerinin tamamlanacağını, çevre düzeni ve imar planlanın hazırlanarak onaya sunulacağını ifade etti.

Kanal İstanbul’u Hayata Geçirmeye Kararlıyız

Öte yandan söz konusu bu açıklamalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına binaların gayet güzel ve fiyatlarının uygun olduğunu ve kentsel dönüşüm çalışmalarının da aralıksız bir şekilde devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nde de devirlerin tamamlanacağını, görüldüğü üzere 22 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin TOKİ’ye devredilmesi ile tamamlanacağını aktardı. Türkiye’nin Çılgın Projesi’nin hayata geçirme konusunda kararlı olduklarını, projenin iki tarafına da butik şehir kuracaklarını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.