Türkiye’den Nijer’e Toplu Konut Desteği!

Başbakan Yıldırım’ın konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamalarına göre, Türkiye Nijer’de gerçekleştirilecek olan toplu konut ve altyapı projelerine destek sağlayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında Nijer’in teröre karşı özverili bir çalışma içerisinde olduğunu, ülkenin çevresinde yaşanan istikrarsızlıklardan ötürü El Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ülkeye yerleşmesini ve ülkenin istikrarını bozmasının engellemek adına önemli bir çaba içerisinde olduklarını aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım Njerli mevkidaşı Brigi Rafini’yi Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Görüşmenin ardından kameralar karşına geçen Yıldırım, Nijer Başbakanı Rafini ve heyetini Yürkiye’de misafir etmekten hoşnut olduklarını dile getirdi.

Nijer’e Pek Çok Alanda Destek Olunacak

Söz konusu bu toplantılarda ikili ilişkileri ve ticareti geliştirme, altyapı, eğitim ve konut projelerinde destek olma meseleleri üzerine konuştuklarını belirten Başbakan Yıldırım, ayrıca TİKA tarafından Nijer’de hayata geçirilmekte olan sosyal konut projelerini yeniden inceliklerini de aktardı.

Bunun ile beraber bir okul, hastane ve park projelenin de hayat geçirilip açılışa hazır bir hale getirilmiş olduğunu memnuniyetle gözlemlediklerini de dile getiren Başbakan Yıldırım, Nijer ile Türkiye arasındaki ilişkinin tarihe dayandığını belirtti.

Osmanlı Dönemi’nden bu yana Nijer ve Türkiye’niTİKan karşılıklı etkileşim içerisinde olan iki ülke olduğuna dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, kısa zaman önce Türk Büyükelçiliklerinin kurulmuş olması, direk olarak uçuşlara başlanılmış olması, gerek köklü tarihi ilişkileri gün yüzüne çıkarmak, gerekse bundan sonraki ikili ilişkileri ilerletebilmek adına büyüm önem taşıyan bir gelişme olduğunu ifade etti. Türkiye’nin yaklaşık olarak 15 yıl öncesinde başlatmış olduğu Afrika Açılımı Projesi sayesinde bölgedeki Büyükelçilik sayısı 12 iken 39’a çıkarılmış olduğunu, dünya üzerinde Afrika kıtasına direk olarak uçuş yapılan tek ülkenin THY ile Türkiye olduğunu ve bölgedeki Türk Büyükelçiliklerinin çalışmalarını sürdürüyor olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Nijerli Öğrencilerin Sayısı Artırılacak

Öte yandan Türkiye ile Nijer arasında bir anlaşma yapıldığını da açıklayan Yıldırım, bu anlaşma sayesinde Türkiye’de eğitim gören Nijerli burslu öğrencileri çoğaltacaklarını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.