Türkiye’de Yeni Bir Çağ Başlatacak Projeler Geliyor!

Türkiye, bugün gerçekleştirilen seçimlerin akabinde yeni dönem itibari ile savunmadan enerjiye, ulaşımdan haberleşmeye varana kadar birçok projeyi hayata geçirecek. Yeni dönemde hayat bulacak olan söz konusu projeler, Türkiye’nin kalkınmasına büyük oranda katkı sağlayacak.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Türkiye, bugün gerçekleştirilmekte olan seçimlerin akabinde yeni bir döneme giriş yapacak. Bu dönemde savunma sanayii, enerji, ulaşım, haberleşme ve bunun gibi pek çok alanda hayata geçirilecek olan projeler, Türkiye’nin kalkınmasına büyük oranda yarar sağlayacak. Yeni dönemde hayata geçirilecek projelerden bazıları ise şu şekilde olacak:

Kanal İstanbul

Dünya üzerindeki en büyük projelerden biri olan Kanal İstanbul Projesi’nde ihale 2018’in sonuna kadar tamamlanmış olacak. Türkiye’nin ekonomisi adına yaklaşık olarak 100 milyar dolar civarında katkı sağlaması hedeflenen projede, inşa edilecek olan konutlar, yapay adalar ve limanlar ile İstanbul’un değerine değer katılacak.

TANAP

Asrın projeleri arasında yer alan ve Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP’ın açılış tören, 5 ülkenin devlet başkanının iştiraki ile gerçekleştirilirken, ticaret anlamında projenin ilk gazı taşıma işlemi ise 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.  8 milyar dolar yatırım bedeline mal olan TANAP sayesinde, Türkiye’de kullanılmakta olan Rus gazının yerini Azeri gazı almaya başlayacak.

İstanbul 3. Havalimanı

Dünyanın dört gözle beklediği İstanbul 3. Havalimanı Projesi 29 Ekim 2018 tarihinde büyük bir törenle açılacak. Dünya üzerindeki en büyük havalimanı niteliğine sahip olacak olan bu proje için 22 milyar Euro civarında yatırım ile hayata geçirildi.

Kentsel Dönüşümler

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında 7,5 milyon yapının 15 sene içerisinde dönüştürülmesi hedefine tam gaz devam edilecek. Türkiye’de vatandaşların barınma ihtiyacına, daha güvenli, daha az enerji harcanılan ve daha nitelikli bir ortam üzerinde cevap verilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.