Türkiye’de Bir İlk! O Proje Konya’ya Kurulacak!

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Türkiye’de ilk olma niteliğine sahip olacak Kapalı Veledrom Projesi için Konya’da çalışmalar başlatıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunuldu. Federasyon bu açıklamasında, projesi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve yine Belediye tarafında hayata geçirilecek olan Kapalı Veledrom Projesi için yer tespiti gerçekleştirildi.

Konya Meram’da 90 bin Metrekare Üzerinde İnşa Edilecek

Konya’da ve Türkiye’de bisiklet sporuna büyük katkı sağlamayacağı ifade edilen Veledrom, Meran ilçesinin Dutlukırı mevkisinde inşa edilecek.

Ayrıca Spor Genel Müdürlüğünün Konya halkanı kazandırmayı planladığı Sporcu Kampı Merkezi Projesi’nin hemen yanı başında yer alan Veledrom arazisi, yaklaşık olarak 90 bin metrekare büyüklüğüne sahip olduğu da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Sert’in izleniminde Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde yer alan Konya Kapalı Veledron Projesi Planı, alınan yeniden gözden geçirme kararı ile söz konusu olan arazinin ihale sürecine hazır bir hale getirileceği ifade ediliyor.

Veledrom Projesi’nin Özellikleri Neler?

Uluslararası standartlara uygun bir şekilde inşa edilecek olan Türkiye’nin İlk Kapalı Veledrom Projesi, toplamda 2 bin 600 seyirci kapasitesine sahip olacak. Genişliği 10 metre, ahşap yüzeyi 250 metre şeklinde tasarlanan bu pist bisikleti yarışlarının gerçekleştirileceği tesiste, çifte, sürat, saate karşı takım, saate karşı bireysel, puanlı ve motorlu veledrom yarışları gerçekleştirilebilecek. Konya’da ve tüm Türkiye genelinde olimpik alanda sporcular yetiştirilmesine büyük ölçüde katkı sağlayacak olan ve çalışmalarına start verilmiş olan bu projenin,  en kısa süre içerisinde inşaatına başlanıp tamamlanması planlanıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.