Türkiye’de 10 Senede 6 Mega Proje Hayata Geçirildi!

Türkiye’nin son dönemlerde başarmış olduğu kesintisiz büyümede, yatırımların büyük oranda etkisi bulunuyor. Kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen yatırımların yanı sıra Türkiye’de, dünyada merakla takip edilen 10 projenin 6’si hayata geçirildi.

Altyapı, ulaştırma, eğitim, enerji, sağlık, teknoloji ve gıda gibi alanlarda gerçekleştirilen yatırımlar, gayrı safi yurt içi hasılasına göre ülkenin, en çok yatırım yapan ülkeler listesinde ilk 3’e girmesine neden oldu.

Dünya Üzerindeki 10 Mega Projenin 6’sı Türkiye’nin

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, 2008 yılından bu yana dünya üzerinde hayata geçirilen 10 dev projeden 6’si Türkiye imzası taşıyor. Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırım olarak kayıtlara geçen İstanbul 3. Havalimanı ile Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yüksek Hızlı Tren hatları, okul yatırımları, şehir hastaneleri ve enerji alanında sürdürülen önemli projeler, Türkiye’deki son dönemlerde gerçekleştirilen yatırımların başında yer aldı.

Söz konusu bu rakamlar hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Çin ve Hindistan’ın akabinde gayrı safi yurt içi hasılasına en çok yatırıma imza atan ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 29’unu yatırımlar için kullanabilen bir ülke konumunda olduğunu, bu doğrultuda enerji güvenliği ve arzına yönelik yürütülen çalışmaların son derece önemli ve takdir edilmeye değer olduğunu belirtti.

Buna göre yatırımların, büyümenin ve enerji arz güvenliğine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini dile getiren Ziya Altunyaldız, yatırımlarda yaşanan artışın 2003 ile 2017 yılları arasında iki katına çıkarak 9,8 olarak gerçekleştiğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.