Türkiye Konut Fiyat Artışının Dünya Sıralamasında Zirve!

2010 yılından 2017 yılına kadar olan süre zarfı içerisinde toplam 39 ülke üzerinde gerçekleştirilen araştırmalara göre, konut fiyatlarında en fazla artışın yaşandığı ülke yüzde 106,8 oranında artış ile Türkiye oldu.

Medya takibinde öncü isimlerden biri olan yapan Ajans Press, dünya çapında görülen konut fiyat artışını konu edinen söz konusu bu araştırmanın neticelerini detaylı bir incelemeye aldı. OECD ve Coldwell Banker tarafından gerçekleştirilen araştırmaların neticesinde rakamlardan elde edilen bilgilere göre, konut fiyatlarında en çok yükseliş yaşanan ülke, yüzde 106,8 oranı ile Türkiye olarak kayıtlara geçti.

Fiyat Artışında Türkiye İlk Sırada

Söz konusu bu verilere göre, Türkiye’yi ikinci sıradan takip eden ülke yüzde 94,7 oranındaki yükseliş ile Brezilya olurken, bahsi geçen sıralamada üçüncü sıranın sahibi, yüzde 82,2 oranındaki yükseliş ile İzlanda oldu. Liste’de ilk 10’a girmeyi başaran diğer ülkeler ise sırasıyla; yüzde 72,9 oranındaki yükseliş ile Estonya, yüzde 56,5 oranındaki yükseliş ile İsveç, yüzde 56,4 oranındaki yükseliş ile İsrail, yüzde 54,3 oranındaki yükseliş ile Kanada, yüzde 49,2 oranındaki yükseliş ile Çin, yüzde 48,8 oranındaki yükseliş ile Avusturya, yüzde 47,2 oranındaki yükseliş ile Endonezya oldu.

Gerçekleştirilen bu araştırma, son dönemlerde konut fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları ortaya çıkarırken, araştırma neticesinde elde edilen rakamların 2010 ve 2017 yılları arasındaki 39 ülke için geçerli olduğu belirtildi. Bahsi geçen süre zarfı içerisinde OECD ülkelerinde konut fiyatları ortalama olarak yüzde 24,7 oranında yükseliş kaydederken, Euro Bölgesi’nde ise bahsi geçen bu yükseliş yüzde 6,7 olarak kayıtlara geçti.

Konut Fiyatlarında Gerileme Gösteren Ülkeler de Var

Öte yandan araştırma neticesinde hazırlanan raporda, 39 ülkenin 34’ünde, konut fiyatları yükseliş gösterirken, 5’inde ise gerileme gösterdiği dikkat çekti. Konut fiyatlarının en fazla gerilediği ülke yüzde 37,3 ile Yunanistan olurken, Yunanistan’ı yüzde 17,7 ile İspanya, yüzde 15 ile İtalya, yüzde 11,5 ile Rusya ve yüzde 4,8 ile Slovenya takip etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.