Türkiye İş Bankası Konut Kredisi Destekleri için Kaynak Sağlıyor

Türkiye İş Bankası Konut Kredisi Destekleri için Kaynak Sağlıyor

Konutların Kira ve Satışları ile ilgili endeks verileri açıklandı. Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü bu kapsamda açıklamalarda bulundu. Ev almak isteyenler için destek vermeye devam edeceklerini, bu kapsamda da yeni anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile REIDIN Emlak Endeksi yayımlandı. Emlak gündemi için önemli olan yayınlanan endeks sonuçları kapsamında sektör nabız ölçmeye devam ediyor.

2017 yılının aralık döneminde ev satış fiyatlarının en fazla artış gösterdiği şehir Balıkesir olarak açıklandı. Balıkesir’de metrekare birim başına ev fiyatları yüzde 2,04 oranında artış gösterdi. Bu dönemde ev satış fiyatlarının en fazla düşüş gösteren şehri ise Bilecik oldu.

Yılık bazda artış oranları incelendiği zaman, Aralık döneminde satılık ev fiyatlarının en çok artış gösteren ilk beş şehri sırasıyla Balıkesir, Giresun, Edirne, Bursa ve Aksaray oldu.

Aralık ayında endeks değeri kasıma göre yüzde 0,16 oranında, 2016 yılının aralık dönemine göre ise yüzde 7,19 oranında artış gösterdi.

Kiralık Ev Fiyatları En Fazla Nevşehir’de Arttı

Metrekare başına kiralık ev fiyatları incelendiği zaman ise en fazla Nevşehir’de artış yaşandı. Bu artış oranı yüzde 2 oldu. En fazla düşüş gösteren ise yüzde 2 ile Adıyaman oldu.

Kiralık ev fiyatlarının yıllık olarak en fazla artış gösteren ilk beş şehri ise sırası ile Aydın, Yozgat, Zonguldak, Kırklareli ve Muğla oldu.

Amortismanı Kısa Sürede Karşılayan İl: Aydın

Açıklanan endeks değerleri incelendiği zaman amortisman süresini en kısa zamanda karşılayan iller Aydın, Van ve Kırklareli oldu.

Bankaların Kredi Hacmi 191 Milyara Çıktı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, 2017 konut kredisi faiz oranları ve verilen krediler için bir hayli hareketli bir dönem olduğunu, bankaların toplam konut kredisi hacminin 191,6 milyar liraya kadar çıktığını söyledi.

Ev sahibi olmak isteyen herkese desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Haki, konut kredisini daha fazla kullandırabilmek için IFC ile yeni bir anlaşmaya vardıklarını, anlaşma kapsamında da yeni kaynaklar sağladıklarını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.