Türkiye Adına Anlaşmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmzaladı!

turkiye-adina-anlasmayi-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-imzaladi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye – Azerbaycan ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye – Azerbaycan Arasında Protokol Anlaşması İmzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Selim Müslümov’un eş başkanlığı olduğu, başkent Bakü’de düzenlenen Türkiye – Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları Ortak Daimi Komisyonu’nun 9. toplantısına katıldı. Toplantıdan sonra iki ülkenin bakanları tarafından Türkiye – Azerbaycan arasındaki çalışma ve sosyal güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir protokol anlaşması imzaladılar.

İki Ülkenin İşbirlikleri Geliştirilecek

Jülide Sarıeroğlu, Türkiye’nin Azerbaycan ile devam eden ilişkilerinin güçlü bir seviyede olduğunu, bu ilişkinin ilerleyen dönemlerde gerçekleşecek projeler, istişareler ve dayanışmalar sayesinde iş hayatının her kesimine yansıyacağını, işbirliklerinin artırılarak daha yararlı sonuçlar elde edileceğini, bundan sonraki adımların daha güçlü bir şekilde atılacağını söyledi.

Mesleki Eğitim Çalışmaları Yapılacak

Bakan Jülide Sarıeroğlu, protokol anlaşmasının imzalandığı toplantıda yaptığı konuşmada bu anlaşmada Türkiye’de ve Azerbaycan’da bulunan işsiz vatandaşların, çalışmak isteyen kişilerin mesleki eğitim alması, meslekler konusunda beceri kazandırılarak geliştirilmesi, elektronik istatistikler ile ilgili altyapı faaliyetlerinin yürütülmesinde deneyim paylaşımlarının sağlanması, iki ülkede de iş gücünün gelişimi ve hayatın kolaylaştırılması gibi pek çok maddenin yer aldığını söyledi.

Çalışma İzni Prosedürleri Kolaylaştırılacak

Sarıeroğlu, Türkiye – Azerbaycan arasında imzalanan bu protokol anlaşmasında iki ülkenin karşılıklı olarak çalışma izinleri alanında geçerli olan prosedürlerin daha kolay hale getirmeleri ile ilgili de maddelerin bulunduğunu, bu maddelerin bir an önce yürürlüğe koyulacağını, inşaat sektörü başta olmak üzere iş güvenliği ve iş sağlığı alanlarında işbirliklerinin geliştirileceğini, kayıt dışı ile mücadelede daha sıkı çalışmalar yapılacağını, ayrıca Türkiye ile Azerbaycan arasında kadınlar, gençler ve engelli vatandaşları ilgilendiren projelerin paylaşımlarının gerçekleştirileceğini de bildirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.