Türk İnşaat Sektörü Katar’da!

Türk İnşaat Sektörü Katar'da!

Türk İnşaat Sektörü Katar’daki fuarda olacak. Türkler Katar’daki paylarını büyütmek istiyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba günü Katar’da yapılacak olan fuara Türk Ekonomisi ilgi gösteriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Katar’da büyüme hedeflerinin olduğunu söyledi.

Katar’dan minimum 2 ya da 3 milyar dolar değerinde pay almak istediklerini belirten Kaan, Katar’ın hem medikal, hem inşaat hem de gıda ilk sırada yer almak üzere yaklaşık olarak 5 milyar dolar değerindeki ithalatlarının bulunduğunu söyledi. 2. Expo Turkey by Qatar’da 17 Ocak ile 19 Ocak tarihleri arasında orada olacaklarını söyleyen Kaan, Katar’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu, fuarı Katar’la olan bağları daha da kuvvetli hale getirmek için yaptıklarını, bu fuarın 2023 hedefleri için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kaan: 150 Üye ile Katılım Göstereceğiz

Enerji, gıda ve inşaat ilk sırada yer almak üzere yaklaşık olarak 150 üye ile Katar’da fuarda bulunacaklarını söyleyen Kaan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de fuarda olacağını söyledi.

2018’den Beklenti: Dış Ticaret Hacminin 4 Kat Artması

Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 10 senelik dönemde 25 milyon dolar değerinden 700 milyon dolar değerine çıktığını söyleyen Kaan, 2016 yılında Katar’a yapılan ihracatın 421 milyon dolar seviyesine yükseldiğini, ambargodan sonra söz konusu rakamın yüzde 84 oranında yükseldiğini, bu yıl içinde ise bu rakamın 4 kat yükselmesini beklediklerini söyledi.

Katar’ın Türk müteahhitlerinin en fazla proje aldığı 7. ülke konumunda bulunduğunu söyleyen Kaan, Türk şirketlerinin Katar’a bugüne kadar 128 proje işi tamamlandığını, bu projelerden 14,2 milyar dolar değerinde kazanç elde edildiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.