Tunceli’deki 47 TOKİ Konutu Vatandaşlardan Geri Alındı!

Tunceli'deki 47 TOKİ Konutu Vatandaşlardan Geri Alındı!

Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ Tunceli’de inşa edilen 47 tane konut sözleşmesi iptal edildi ve sahiplerinden geri alındı.

TOKİ Konutlarının geri alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Tunceli Valiliği¸ bakanlığın dar gelirli vatandaşlar için 4 sene öncesinde ildeki İnönü Mahallesi’nde 1+1 daireler yaptırdığını, bu evlerin 47 tanesinin amacı dışında kullanıldığının tespit edildiğini, bu nedenle de sözleşmesin iptal edilip, sahiplerinden geri alındığını söyledi.

TOKİ Tunceli’deki O Evler Tekrardan Satışa Çıktı

Belediye’nin Konferans Salonu’nda söz konusu evlerin sahiplerine teslim edilmesi için kura çekimi gerçekleştiğini söyleyen Valilik, bunun sonucunda da evlerin 33 tanesinin yeni sahiplerine teslim edildiğini, 14 tanesinin ise şuanda kiracı olarak ikamet ettiklerini söyledi.

Ayda 150 TL Taksili Ev 300 TL’ye Kiraya Verildi!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, o evlerin yapılması amacının ihtiyaç sahipleri otursun diye inşa edildiğini, çok önemli ve çok titiz bir çalışma yapıldığını, bunun sonucunda da ayda 150 TL taksitle TOKİ’den ev sahibi olarak evlerini 300 TL taksitle kiraya verdiklerinin tespit edildiğini, o evlerin sadece gerçek ihtiyaç sahipleri için inşa edildiğini söyledi. Tekrardan eve ihtiyacı olan vatandaşların araştırmasının yapıldığını söyleyen Sonel¸tekrar kura çekildiğini ve evlerin teslim edildiğini söyledi.

Tunceli’de 7 aydır görev aldığını söyleyen Sonel, kendisine destek veren herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Kuraya Çok Sayıda Vatandaş Katılım Gösterdi!

Tunceli’de yapılan 47 evin kura çekimlerine çok sayıda vatandaş katılım gösterdi ve yeni sahiplerine teslim edildi. Kuraya Vali Yardımcıları Selçuk Tosunkaya ile Akın Zor ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Sami Doğan ve Erdoğa Elaldı katılım gösterdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.