TÜKODER Başkanı: Bazı Emlakçılar Gerçek Dışı İlan Veriyor!

TÜKODER Başkanı: Bazı Emlakçılar Gerçek Dışı İlan Veriyor!

TÜKODER Başkanı vatandaşları uyardı. Ev alırken çok dikkat etmelerini, her emlakçıya ya da her ev ilanına kanmamalarını, kandırıldıklarında da şikayet etmelerini söyledi.

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, ev alım satımlarına, emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında yaptıklarına değindi.

TÜKODER Genel Başkanı Koçal: Bazı Emlakçılar Gerçek Olmayan İlanlar Veriyor

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, son zamanlarda vatandaşların kendilerin çok sık aralıklarla aslı olmayan ev ilanları ile başvuru yaptıklarını, bazı emlakçıların ise müşterileri kendi taraflarına çekmek için gerçek olmayan ilanlar yaptıklarını söyledi.

Koçal: Vatandaşlar Hayal Kırıklığına Uğruyor

Bazı emlak ofislerinin e-ticaret sitelerinde, sosyal medyalarda yahut kendi isimleri ile açmış oldukları internet sitelerinden doğru olmayan, düşük fiyatlı ev ilanı verdiklerini, bunu müşteri çekmek için yaptıklarını, düşük fiyatlı evi gören vatandaşların hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

Dikkat! Cezası Var!

Yayınlanan ev ilanları ile vatandaşların ilgisinin çekilmesinin hedeflendiğini söyleyen Koçal, emlak ofislerinin ziyaret edildiğini, başka konutların pazarlanmaya çalışıldığını, vatandaşların ikna edilmeye çalışıldığını söyledi. Bunu yapanların vatandaşları aldattıklarını söyleyen Koçal, bazı emlakçıların düşük fiyatlı ve avantajlı ev ilanı açtıklarını, vatandaşları kendi emlak ofislerini çekmeye çalıştıklarını, bunun 6502 sayılı kanuna göre suç olduğunu, bu kapsamda da cezai işle uygulandığını söyledi.

Bu konuda vatandaşlara da uyarlılarda bulunan Koçal, ilk yapılması gerekenin komisyoncunun aranması gerektiğini, satın alınacak konut ya da dükkan ile ilgili bilgi almaları gerektiğini, eğer yalan yanlış bir şey varsa da esnaf odasına o emlakçının şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

İlanın görüldüğü internet sayfasının da Gümrük Ticaret Bakanlığı ya da ALO 175’e şikayet edilmesi gerektiğini söyleyen Koçal, ilanın sitede yer almasına rağmen emlakçı o evin satıldığını söylüyorsa herkesin oradan uzaklaşmasını söyledi.

2 Tüm Görüşler

  1. TÜKODER Başkanı: Bazı Emlakçılar Gerçek Dışı İlan Veriyor! konusunda her şeyi öğrendim gerçekten Slm paylaşımın yeminle hoşuma gitti, sağolun

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.