Tüketicilere Müjde! Konut Kampanyalarına Yeniden Start Veriliyor!

Sektörün öncü isimleri İNDER, GYODER ve KONUTDER, Emlak Konut GYO’nun desteğini alarak yeniden konut kampanyaları düzenlemeye hazırlanıyor. Gelecek ay itibari ile başlaması düşünülen kampanyaların ev sahibi olmak isteyen tüketicileri bir hayli mutlu edecek. Konut kampanyaları kapsamında konut kredisi faiz oranlarının yeniden yüzde 1’in altına düşürülmesi peşinatlarda da indirim yapılması planlanıyor.

Faiz Oranları ve Peşinatta İndirime Gidilecek

Emlak sektörünün büyük isimleri, konut sektörüne hareket katmak üzere yeniden kampanya hazırlıkları yapıyor. İNDER, KONUTDER ve GYODER bu amaç doğrultusunda bir araya gelirken, konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, bu dev üçlünün ilk çalışması, yüzde 2,40’a dayanan konut kredisi faiz oranlarını yeniden yüzde 1’in altına çekmek olacak. Eylül ayı itibari ile başlaması beklenen kampanyalarda 120 ay vadeli kredilerin faiz oranlarının yüzde 0,95 – 0,98 olacağı tahmin ediliyor.  Üstelik yüzde 20 olarak uygulanan peşinatın ise yüzde 5’e düşürülmesi de bekleniyor.

Kampanya Eylül’de Başlayacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Başkanı Nazın Durbakayım ve GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, Emlak Konut GYO Genel Başkanı Hakan Gedikli’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu ziyarete KİPTAŞ Başkanı İsmet Yıldırım da iştirak etti. Mayıs ayında düzenlenen konut kampanyalarında yalnızca KONURDER, GYODER ve İNDER mevcut bulunmakta idi. Fakat bu defa gayrimenkul sektörünün bu 3 önemli ismi, hayata geçirecek oldukları konut kampanyalarında kamunun de desteğini alarak işe başladı. Yeni hazırlanan bu kampanyalar ile konut sektörüne hareket katılması planlanırken, sektör temsilcilerinin bu ay içerisinde birkaç kez daha görüşme gerçekleştirerek, kampanya şartlarını ve detaylarını kesinleştirmesi bekleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.