TOKİ’nin Van’daki Konutlarına Başvuru Süreci Başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Van Gürpınar’da inşa edilecek olan toplu konut projesi için başvurular dün itibari ile başladı.

Van’ın Gürpınar ilçesinde Belediye tarafından yürütülen altyapı, üstyapı ve sosyal belediyecilik faaliyetleri ile beraber ilçenin kalkınması adına da pek çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Gürpınar’da uzun zamandır yaşanan barınma problemi giderebilmek adına düğmeye basan Gürpınar Belediyesi, gerek memurların ilçede barınmaya devam etmesi sağlayarak ekonomik ve hareketlilik sağlamak, gerekse uzun zamandır beklenen konut ihtiyacını gidermek adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu doğrultuda TOKİ ile bir takım görüşmeler gerçekleştirilerek ilçeye oldukça lüks bir sosyal konut projesi kazandırabilmek adına ilk hamle yapılmış oldu.

4 Bin TL Peşinat İle Ev Sahibi Olunabiliyor

İlerleyen günlerde TOKİ tarafından inşaat çalışmalarına başlanacak olan bu projedeki konutların 3 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire tipleri ile hayata geçirilmesi planlanıyor. Öte yandan oldukça kolay ödeme seçenekleri bulunan bu projede pek çok sosyal donatı alanlarına da yer verilecek. Üstelik söz konusu olan bu projeden ev sahibi olabilmek için sadece 4 bin TL gibi bir peşinat bedeli ödemeniz yeterli olacak.

Gürpınar Konakları Büyük Fırsat

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, “Gürpınar Konakları” adı verilen bu sosyal konut projesinin ilçeye önemli ölçüde fayda sağlayacağını ve uygun ödeme seçenekleri ile ev sahibi olmak isteyenler için de büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Öte yandan açıklamalarında Gürpınar ilçesinin şehir merkezine yakın bir konumda (15 dakikalık mesafede) olmasını bir fırsat haline getirmek istediklerini dile getiren Kaymakam Osman Doğramacı, bu nedenle söz konusu olan bu Gürpınar Konakları‘nın gerek ilçede yaşayan memur kesimi, gerekse ilçe halkı için büyük bir fırsat olduğunu ve fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.