TOKİ’nin Trabzon’daki O Projesi Gelecek Ay Tamamlanacak!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) hayata geçirmekte olduğu Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi Eylül ayında tamamlanmış olacak.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TOKİ Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaat şantiyesini ziyaret ederek, proje ile alakalı yürütülen çalışmaları inceledi. Gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaret esnasında baz açıklamalarda bulunan Başkan Genç, söz konusu olan bu projenin TOKİ tarafından gelecek ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Projenin Neredeyse yüzde 90’ı Tamam

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Belediye Başkanı Genç bu açıklamalarında, göreve geldiğinde bölgedeki 132 adet yapının kamulaştırma sürecinde olunduğunu, sonrasında ise bu yapıların yıkılması ile beraber projeye start verilmiş olduğunu aktardı. Hem Ortahisar Belediyesi’nin, hem de TOKİ ile beraber üstlenici şirketin oldukça verimli bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü dişle getiren Ahmet Metin Genç, çalışmaların yüzde 80-90’lık bölümünün geride kaldığını, Eylül ayının başında geçici kabul sürecine girilmiş olacağını anlattı. 41 adet iş merkezi ve bir adet cami ile beraber TOKİ Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi’nin neredeyse tamamlanmış olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Genç, bu alanın yeni havalimanının hemen önünde yer alması sebebi ile önemli bir alan olduğunu, güzel bir silüete sahip olması gerektiğini ve dolayısıyla bu projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Öte yandan söz konusu açıklamalarında Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde oldukça fazla talep toplandığını da ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Genç, söz konusu proje dahilinde inşa edilen ofis, büro ve ünitelerin çoğunun satıldığını, kalanının da hızlı bir şekilde satılacak olduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.